Παρασκευή 22 Ιουν 2018 0:44      

Aυστηροποιούνται οι διατάξεις για τη χρήση POS

Νέα δεδομένα για τη χρήση των POS φέρνει κοινή απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου καθώς όσοι ειναι υπόχρεοι σε χρήση POS δεν θα καλούνται απλώς να αποδείξουν ότι έχουν παραγγείλει τα τερματικά αποδοχής καρτών πληρωμών αλλά ότι τα χρησιμοποιούν.

Στο εξής θα πρέπει να εμφανίζουν, εφόσον ελεγθούν, αποδείξεις συναλλαγών και όχι απλά δελτία παραγγελίας του μηχανήματος αποδοχής των καρτών.

Η νέα υπουργική απόφαση τροποποιεί τη διάταξη που ίσχυε ως τώρα και ορίζει ότι «ο υπόχρεος εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία υποβολής καταγγελίας ή διενέργειας ελέγχου, πρέπει να καταθέσει στην αρμόδια ελεγκτική Υπηρεσία αποδεικτικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει η χρήση τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα».

Επομένως αντικαθισταται η πιο ελαστική διάταξη της προηγούμενης υπουργικής απόφασης που προέβλεπε ότι «ο υπόχρεος εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία υποβολής καταγγελίας ή διενέργειας ελέγχου, πρέπει να καταθέσει στην αρμόδια ελεγκτική Υπηρεσία τιμολόγιο που αποδεικνύει την αγορά τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα» προκειμένου να αποφύγει το πρόστιμο.

Στο εξής όσοι έχουν υποχρέωση εγκατάστασης και αποδοχής τερματικών αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών και δεν τα έχουν προμηθευτεί και θέσει σε λειτουργία απειλούνται με πρόστιμο 1.500 ευρώ το οποίο μειώνεται στο μισό εφόσον εξοφληθεί εντός 30 ημερών. Ο μόνος τρόπος για να γλιτώσουν το πρόστιμο δεν θα είναι να προσκομίσουν δελτία παραγγελίας αλλά να παραδώσουν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες αποδείξεις συναλλαγών.

 

χρήση POS POS Πρόστιμο

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top