Πέμπτη 9 Ιουλ 2020 23:52      

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ: Εκδήλωση ενημέρωσης για το AIDS στον Πεζόδρομο Κατερίνης

Σήμερα 1 Δεκεμβρίου 2015, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης στον πεζόδρομο της Κατερίνης, στο ύψος της διασταύρωσης των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου με Γεωργάκη Ολυμπίου (στην είσοδο της πλατείας), ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.

Στο σημείο στήθηκε ειδικό περίπτερο με κλειστή τέντα από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, όπου εκπαιδευμένοι  εθελοντές και στελέχη του Κέντρου Πρόληψης για τον HIV «Checkpoint» του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος, κοινωνικός λειτουργός και ιατρός ενημερώνουν για τον H.I.V. και παρέχουν τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να κάνουν το γρήγορο τεστ (rapid test), δωρεάν και ανώνυμα. Η μέθοδος «rapid test» αποτελεί μη ιατρική πράξη βάσει των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για τη Διάγνωση της HIV Λοίμωξης σε Κλινικά και μη Κλινικά Πλαίσια» του ΚΕΕΛΠΝΟ, χρησιμοποιεί το ολικό αίμα μέσω τρυπήματος της θηλής του δακτύλου (τριχοειδικό αίμα - finger stick) και δίνει αξιόπιστο αποτέλεσμα μέσα σε ένα μόλις λεπτό.

Επίσης στους πολίτες δίνονται ενημερωτικά φυλλάδια και δωρεάν προφυλακτικά.

Η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook
 

Εκδήλωση ενημέρωσης για το AIDS Πεζόδρομος Κατερίνης Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος Θετική Φωνή Ιατρικός Σύλλογος Κατερίνης Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών
Scroll to Top