Δευτέρα 25 Ιαν 2021 0:55      

Αυτοψία σε αγροτικές περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία διενήργησε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Αυτοψία σε αγροτικές περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία διενήργησε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται πάντα στο πλευρό των αγροτών και ενεργεί άμεσα και αποτελεσματικά για την προάσπιση των συμφερόντων τους»

Αυτοψία σε αγροτικές περιοχές της Πιερίας, που επλήγησαν από την κακοκαιρία, διενήργησε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, συνοδευόμενο από τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Έμπειρο κλιμάκιο Γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας και η Επόπτρια του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α Θεσσαλονίκης,  μετέβησαν  σε αγροτικές περιοχές της Πιερίας, που υπέστησαν ζημιές από τη χαλαζόπτωση, που ακολούθησε τους προχθεσινούς θυελλώδεις ανέμους.

Οι αυτοψίες διενεργήθηκαν σε Κίτρος, Αλώνια, Παλαιόστανη, Σφενδάμη, Παλαιό Ελευθεροχώρι και Μακρύγιαλο,  σε καλλιέργειες καπνού, ακτινιδίων, κηπευτικών, σε ελαιόδεντρα,  επιτραπέζια σταφύλια  και οινοστάφυλα, όπου η ζημιά που διαπιστώθηκε αγγίζει και το 100% , όπως στην περίπτωση του καπνού.

Ήδη, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, απέστειλε  επιστολή -με Αριθμό Πρωτοκόλλου 442529 (1727) οικ /11.07.2019 - στον ΕΛΓΑ, με την οποία ζητά την άμεση αποστολή γεωπόνων – εκτιμητών, για την αποτίμηση των προκληθέντων ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο, στις πληγείσες περιοχές της Πιερίας.

Κατόπιν εντολής της επόπτριας του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Θεσσαλονίκης, ενεργοποιήθηκε το σύστημα υποβολής αιτήσεων των αγροτών στον ΕΛ.Γ.Α. Να σημειωθεί, ότι τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, ο ΕΛ.Γ.Α. ξεκινά την αποτίμηση των ζημιών στις πληγείσες καλλιέργειες.

Οι αυτοψίες του ΕΛ.Γ.Α., θα συνεχιστούν την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, σε Αιγίνιο, Κολινδρό και Παλιάμπελα, ενώ το κλιμάκιο της Π.Ε.Πιερίας θα μεταβεί και στους άλλους δύο δήμους της Πιερίας, εφόσον δηλωθούν από τους αγρότες  καταστροφές σε καλλιέργειες.

Αγροτικά Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top