Δευτέρα 1 Μαρ 2021 5:37      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"Η Συμβολή των Αμερικανών στον Αγώνα του 1821"στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 01/03

"Η Συμβολή των Αμερικανών στον Αγώνα του 1821"

Με την συγκεκριμένη εκδήλωση η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης συνεχίζει το αφιέρωμα των 11 εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία επιχειρώντας να "φωτίσει" από την πλευρά της Αμερικής την προσφορά των Αμερικανών στον Εθνικό Αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον Οθωμανικό ζυγό.

Τι απέγιναν το «τορπιλοβόλο 11» & το «Φετχί Μπουλέντ»;

Σε όλους μας είναι γνωστό, πως τη νύχτα της 18ης Οκτωβρίου 1912, ο υποναύαρχος Βότσης (συνοδευόμενος από τους Λιτοχωρίτες ψαράδες, Νικόλα Βλαχόπουλο & Μιχάλη Κουφό) με το «τορπιλοβόλο 11» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, βύθισε το τουρκικό θωρηκτό «Feth-i Bülend». Διαβάζουμε επίσης (στον τύπο) ότι ο ιστός στον οποίο υψώνεται η ελληνική σημαία στον Λευκό Πύργο, είναι το κατάρτι του τουρκικού θωρηκτού.

Λιβανός: Στόχος μας η μείωση του κόστους άρδευσης για τους αγρότες

Η μεγαλύτερη Ενεργειακή Κοινότητα ΑΠΕ στο Μεσολόγγι σε έκταση 1.300 στρεμ. που παραχωρεί το ΥπΑΑΤ 

Την εκκίνηση των διαδικασιών παραχώρησης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έκτασης 1.300 στρεμμάτων στην περιοχή του Μεσολογγίου, με στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης Ενεργειακής Κοινότητας ΑΠΕ στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο κ. Σπήλιος Λιβανός.

Θ. Οικονόμου: Ο άνθρωπος που βάφτισε με ελληνικά ονόματα τον Άρη – τα περισσότερα από τη Δ. Μακεδονία

Η πρώτη συνάντηση με τον αστροφυσικό Θανάση Οικονόμου , Senior Scientist του Εργαστηρίου Αστροφυσικής και Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Σικάγο έγινε πριν από 10 χρόνια στα Γρεβενά τότε που τα ρόβερ Opportunity και Spirit όργωναν τον Αρη.

Ο ευγενικός αυτός άνθρωπος είχε δύο ξεχωριστές αγάπες. Η μία ήταν για την επιστήμη του και η άλλη για τη γενέθλια γη, τις οποίες υπηρετεί μέχρι σήμερα παρά τα 84 χρόνια του.

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερία για τον τρόπο λειτουργίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Με θλίψη, οργή και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε τα όσα εκτυλίχθηκαν την περασμένη Δευτέρα στην Πρυτανεία του Α.Π.Θ. Μόνο ανησυχία γεννούν  για τον μελλοντικό τρόπο λειτουργίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Στο πάγιο αίτημα για χρηματοδότηση της έρευνας και της διδασκαλίας η απάντηση αυτής της κυβέρνησης ήταν η σύσταση ενός επιπλέον αστυνομικού σώματος. Στη διαμαρτυρία των φοιτητών η απάντηση ήταν βία. 

Ως προοδευτικοί πολίτες  

ΖΗΤΟΥΜΕ: 

• να δώσουν εξηγήσεις οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί προϊστάμενοι για τα γεγονότα στις 22/02/2021 στο Α.Π.Θ.

Χρ. Τζιουβάρας: Κατάθεση ερώτησης για την ποσοτική και ποιοτική κατάσταση των υδάτων στην ΠΕ Πιερίας

Ερώτηση για την ποσοτική και ποιοτική κατάσταση των υδάτων στην Περιφερειακή Ενότητας Πιερίας κατέθεσε προς την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα. Σοφία Μαυρίδου και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κων/νο Γουτίκα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας, Χρήστος Τζιουβάρας.

Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση ανακοίνωσε το Υπ. Οικονομικών μέχρι τη Δευτέρα 1/3/2021

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας
Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως «με σκοπό τη διευκόλυνση των υπόχρεων, παρατείνει μέχρι τη Δευτέρα 1/3/2021 την προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2021». «Πρόστιμα τελών κυκλοφορίας που τυχόν καταβλήθηκαν από 27/2/2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 

Σελίδες

Scroll to Top