Πέμπτη 24 Σεπ 2020 23:59      

Δεν δίνουν συντάξεις, για να δείξουν πλεόνασμα

Πόσο πλασματικό είναι τελικώς το υπερ-πλέονασμα για το οποίο θριαμβολογεί σήμερα η κυβέρνηση και στη βάση του οποίου ετοιμάζεται να διανείμει και κοινωνικό μέρισμα ύψους 1 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους;

Πολύ, είναι η μονολεκτική απάντηση, η οποία προκύπτει αβίαστα αν κάποιος μπει στον κόπο να μελετήσεις και να αναλύσει τα στοιχεία του ενημερωτικού σημειώματος που το ESM έστειλε στο EWG, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του για την έγκριση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ στη χώρα μας.

Κι αυτό γιατί, η μεγάλη πληγή, που «ακούει» στο όνομα οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες, παραμένει ανοικτή και μάλιστα, αντί να μικραίνει, μεγαλώνει. 

Συγκεκριμένα, στο διάστημα Απριλίου – Σεπτεμβρίου, φέτος, δημιουργήθηκαν νέες υποχρεώσεις, αυτής της κατηγορίας, της τάξης των 4,8 δις ευρώ! Προέρχονται κυρίως από ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που εξακολουθούν να μην ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Το αποτέλεσμα; Σ’ ό,τι αφορά, για παράδειγμα, στα ταμεία, οι αιτήσεις για εγκρίσεις νέων συντάξεων σχηματίζουν «βουνό» και η προοπτική χορήγησής τους μακραίνει απελπιστικά. Ωστόσο, η κυβέρνηση σχηματίζει …πλεόνασμα.

Και στο τέλος της ημέρας θα έρθει να το διανείμει κιόλας! Προβάλλοντας το κοινωνικό της πρόσωπο, σε βάρος πολιτών που περιμένουν στην ουρά για να πάρουν ό,τι δικαιούνται

Πλεόνασμα Συντάξεις Κυβέρνηση

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top