Δευτέρα 13 Ιουλ 2020 17:19      

Δεν έχει σήμερα Τζόκερ, Λόττο, ΠΡΟΠΟ και άλλα τυχερά παιχνίδια

Κλειστά παραμένουν σήμερα και στην Κατερίνη τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, με τους πράκτορες να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που είχε προαναγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε.

Οι πράκτορες απεργούν διαμαρτυρόμενοι την απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή φόρου σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και κάνουν λόγο για «εχθρική ενέργεια εναντίον του κλάδου» από πλευράς της κυβέρνησης επισημαίνοντας πως τα κυβερνητικά μέτρα απειλούν την επιβίωσή τους. 

Σύμφωνα με τους πράκτορες, το ειδικό τέλος 0.05 ευρώ που επιβλήθηκε σε όλες τις στήλες όλων των τυχερών παιχνιδιών (μόνο) του ΟΠΑΠ, δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, θα φέρει λιγότερα έσοδα στα κρατικά ταμεία, και – το σημαντικότερο - ευνοεί τον παράνομο τζόγο. Η επιβολή του ειδικού τέλους θεωρείται ενέργεια «κατευθυνόμενη και στοχευόμενη» να ενισχύσει τους βαρόνους του παράνομου τζόγου που ευνοούνται διπλά:

Πρώτον, από το «λουκέτο» που θα βάλουν πάνω από 1.000 πρακτορεία και, δεύτερον, από το πλήγμα που δέχονται τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ στο σύνολό τους. 

Όπως επισημαίνουν οι πράκτορες, η επιπλέον φορολόγηση χτυπά την ανακύκλωση κερδών, στην οποία στηρίζονται τα παιχνίδια, οδηγώντας σε μείωση του τζίρου και του εισοδήματος τους, όπως και των φόρων που εισπράττει το Κράτος.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η ΟΠΑΠ ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά της επιβολής του ειδικού τέλους στα παιχνίδια του Οργανισμού. 

Πορεία διαμαρτυρίας - Η απάντηση του Τρ. Αλεξιάδη

Νωρίτερα σήμερα περίπου 1.500 πράκτορες του ΟΠΑΠ απ' όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών, όπου και συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. 

Ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε πως "ο νόμος ψηφίστηκε και θα εφαρμοστεί και πως όποιος διαφωνεί με τον φόρο να μας πει κάποιο ισοδύναμο. Από την ώρα που ο νόμος ψηφίστηκε από την Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών οφείλει να τον εφαρμόσει, η απόφαση είναι ειλημμένη. Το 0,05 θα ισχύσει". 

Σημείωσε, δε, ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος του υπουργείου με εκπροσώπους του κλάδου για το πώς θα λειτουργήσει αυτό καθώς και για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ερωτηθείς σχετικά  με τη φορολόγηση του ηλεκτρονικού τζόγου ο κ. Αλεξιάδης απάντησε ότι "ο ιντερνετικός τζόγος δεν φορολογείται όσο θα έπρεπε"

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν !

ΟΠΑΠ Τυχερά παιχνίδια Τζόκερ Λόττο ΠΡΟΠΟ Πράκτορες Απεργία
Scroll to Top