Τρίτη 18 Φεβ 2020 3:14      

Δέσμευση Μητσοτάκη: Κατάργηση ηλικιακών ορίων στις συντάξεις χηρείας

Οι σύζυγοι θανόντων πρέπει να βγουν από το καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας στο οποίο βρέθηκαν εξαιτίας της κυβέρνησης», το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο συνάντησής του με τα μέλη του Συλλόγου Συζύγων θανόντων «ΑΞΙΑ».

Επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα των συντάξεων χηρείας από το άρθρο 12 του νόμου Κατρούγκαλου.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως όσες και όσοι «χρειάζονται περισσότερο την αρωγή του κράτους βρέθηκαν ουσιαστικά απροστάτευτες και απροστάτευτοι». Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε για την κατάργηση του άρθρου 12 του νόμου Κατρούγκαλου που αφορά τα ηλικιακά κριτήρια και το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης που –όπως είπε- θα επανέλθει στο 70% από 50% που είναι σήμερα.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε και στην ομαλή ένταξη των συζύγων θανόντων στην αγορά εργασίας. «Μπορούμε και πρέπει να φροντίσουμε ώστε οι γυναίκες και οι άνδρες που θα επιλέξουν να εργαστούν, να μην τιμωρούνται από το σύστημα», ανέφερε για να προσθέσει:

«Σε κάθε περίπτωση ο εμπαιγμός της κυβέρνησης θα πρέπει να τελειώσει και οι σύζυγοι θανόντων να βγουν από το καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας στο οποίο βρέθηκαν εξαιτίας της άδικης και ισοπεδωτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».\

«Είναι στοιχειώδης υποχρέωση του κράτους να στέκεται κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη» κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή

Μητσοτάκης Συντάξεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top