Παρασκευή 5 Μαρ 2021 14:44      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαμαρτυρία στην αερογέφυρα Κορινού - Τέλη Σεπτεμβρίου το έργο

Συγκέντρωση στην αερογέφυρα Κορινού πραγματοποίησαν  χθες το μεσημέρι  οι κάτοικοι  της περιοχής.  Η κινητοποίηση έγινε προκειμένου όπως τόνισαν  να εξασφαλίσουν  από την κατασκευάστρια εταιρεία τη δέσμευση ότι θα γίνει η πλήρης παράδοση του έργου το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. `Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε η εκπρόσωπος τύπου της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε κα Ειρήνη Ζαβρίδου προκειμένου να απαντήσει στους κατοίκους στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους.

Τέλη Σεπτεμβρίου το έργο 

Η ατμόσφαιρα κάποιες φορές εντάθηκε όταν κάποιο «θερμοκέφαλοι» επιτέθηκαν με λεκτικούς χαρακτηρισμούς στην κα Ζαβρίδου από την οποία ζήτησαν να αποχωρήσει μην πιστεύοντας τα όσα τους έλεγε.
Όπως μας είπε η κα Ζαβρίδου η εταιρία θα έχει ολοκληρώσει το έργο τέλη Σεπτεμβρίου,  παρά το γεγονός πως από το Δημόσιο έχει προθεσμία μέχρι τέλη Οκτωβρίου. 
Οι κάτοικοι από την πλευρά τους ζήτησαν από την εταιρία να τους φτιάξει το δρόμο ο οποίος έχει υποστεί μεγάλες ζημιές λόγω του έργου, αίτημα για το οποίο δεσμεύτηκε η κα Ζαβρίδου  ότι θα ικανοποιηθεί.

Το ψήφισμα των κατοίκων 

Εμείς οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού, απαιτούμε  από την εταιρεία Αιγαίου ΑΕ και την κατασκευαστική εταιρεία ΑΒΑΞ την γραπτή και δημόσια δέσμευση ότι θα γίνει η πλήρης παράδοση του έργου της αερογέφυρας – κόμβοι Κορινού το αργότερο μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2017.
Οι δημότες Κορινού αντιλαμβάνονται την ανάγκη συντήρησης της υφιστάμενης αερογέφυρας, αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό προς όλες τις πλευρές ότι οι συνεχείς παρατάσεις της παράδοσης του έργου έχουν δημιουργήσει αρνητικές επιπτώσεις σε εμάς τους ίδιους, αλλά και στους εργαζόμενους και τους επισκέπτες της περιοχής μας.

Επειδή

Δεν υπάρχουν σύγχρονες και ασφαλείς ενναλακτικές οδοί διοχέτευσης της κυκλοφορίας, όπως ορίζει και η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, έχει δημιουργηθεί καθημερινή κυκλοφοριακή συμφόρηση, με πολύ δυσμενείς οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις για τους κατοίκους του Κορινού, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες της περιοχής μας.
Πλήττει την τοπική οικονομία,

Επιφέρει θανάσιμο πλήγμα στον τουρισμό μας και στην οικονομία που στηρίζεται σε αυτόν και στην οποία επενδύουμε χρόνια καθημερινά.

Η απόφαση σας για περεταίρω παράταση παράδοσης του έργου μετά την 31η Αυγούστου 2017, δεν είναι σύννομη με την εξαγγελία σας για εξοντωτικές ποινικές ρήτρες μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας.
Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας σε οποιαδήποτε πληροφορία – ενημέρωση που προκύπτει από την εταιρεία Αιγαίου ΑΕ και την κατασκευαστική εταιρεία ΑΒΑΞ

Ζητούμε

Την γραπτή και δημόσια δέσμευση για πλήρη παράδοση της αερογέφυρας – κόμβοι Κορινού ως είχαν, έως την 30η Σεπτεμβρίου 2017, ειδάλλως θα εντείνουμε τις αντιδράσεις μας και δεν θα υποκύψουμε στη πολιτική που ακυρώνει τη σημασία της ασφαλής μεταφοράς ως κοινωνικού αγαθού, που ξεπουλάει την τοπική κοινωνία για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, την εύκολη κερδοφορία τους και προμηνύει τη δική μας καταστροφή. Θα υπερασπίσουμε τον τόπο μας, τη προίκα των παιδιών μας και την επιβίωση μας, τα δικά μας συμφέροντα με κάθε μέσο και κάθε τρόπο».

Αερογέφυρα Κατερίνης Διαμαρτυρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top