Δευτέρα 27 Ιαν 2020 15:15      

Διαμαρτυρία Συνταξιούχων: «Πληρώναμε μια ζωή για αξιοπρεπή γεράματα»

Διεκδικώντας  τα δικαιώματά τους «που τα έχουν τσακίσει οι πολιτικές που εφαρμόζονται και  δημιουργούν άμεσα προβλήματα επιβίωση», οι συνταξιούχοι της Πιερίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Πλατεία Ελευθερίας. Την συγκέντρωση διοργάνωσαν το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας και το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο  Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας κ. Κουτσής Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας κ. Τσιώτσιος Θεόδωρος, ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και επικουρικών κ. Ραλλάκης Εμμανουήλ, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ κ. Κουτονίδης Γεώργιος. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Πιερίας κ. Σιαμάγκας Θεόδωρος. Το ψήφισμα διαμαρτυρίας της συγκεντρώσεως ανέγνωσε ο εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων Λιτοχώρου κ. Ντιμπέλος Ξενοφών.

Το ψήφισμα 

Εμείς, οι συνταξιούχοι του Νομού Πιερίας βρισκόμαστε για μια ακόμα φορά στους δρόμους του αγώνα και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας που τα έχουν τσακίσει οι πολιτικές που εφαρμόζονται και μας δημιουργούν άμεσα προβλήματα επιβίωσης. 

Στα όρια της αγανάκτηση και της οργής 

Είμαστε στα όρια της αγανάκτησης και της οργής εναντίον όλων των πολιτικών των μνημονίων και του ξεπουλήματος της χώρας μας. Συνεχή ψέματα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις επτά ετών και τεσσάρων μνημονίων με το τελευταίο να είναι το σκληρότερο από όλα δίνοντας τη χαριστική βολή σε χιλιάδες συναδέλφους μας. Το 4ο μνημόνιο της «αριστερής» (κατά τα άλλα) Κυβέρνησης περιλαμβάνει τις χειρότερες περικοπές στις συντάξεις, στη μείωση του αφορολόγητου και στις παροχές υγείας και ακόμη μια φορά φέρνει τους συνταξιούχους στα όρια του εξευτελισμού και της ντροπής.

Ωμά ψέματα 

Απορρίπτουμε μαζικά τα ωμά ψέματα που μας λένε για να κατευνάσουν την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή μας και αγωνιζόμαστε δίνοντας μάχη ενάντια στη νέα λαίλαπα που έρχεται και ονομάζεται κοινώς «Νόμος Κατρούγκαλου».

Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου 

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους συνταξιούχους της Ελλάδας μας και απαιτούμε την άμεση κατάργηση του Νόμου 4387/2016, γνωστού ως Νόμου Κατρούγκαλου και της νέας ληστείας των συνταξιούχων που επιχειρείτε με αυτόν και ο οποίος περιλαμβάνει :Μείωση των συντάξεων έως 18% από 1/1/2019.

Μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 Ευρώ που σημαίνει αφαίρεση μιας σύνταξης το φόρο από τη φορολογία.. Αυτόματο κόφτη σε ότι πενιχρό έχει απομείνει από τις συντάξεις. Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς των συνταξιούχων. Μείωση στις δαπάνες για την υγεία. Κατακερματισμό των συντάξεων χηρείας. Περικοπή επιδομάτων ΕΚΑΣ, αναπηρίας, ανεργίας, τέκνων, φτώχιας, θέρμανσης, επιπλέον όσων ήδη έχουν γίνει από προηγούμενες περικοπές συντάξεων. 
 
Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στήριξαν με την παρουσία τους : Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Ν. Βεροίας. Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Ναούσης. Το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Γιαννιτσών. Το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Εδέσσης.  Επίσης, ο Δήμος Κατερίνης, ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης,  το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης,το Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Πιερίας, το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Πιερίας και το Συνδικάτο Ιδιωτικών υπαλλήλων Πιερίας «Η πρωτοπορία».

 

Διαμαρτυρία Συνταξιούχοι

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top