Πέμπτη 24 Σεπ 2020 13:39      

Το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» μέσα από την προσωπική μου ταυτότητα.

 Στη ζωή κάθε ανθρώπου έρχεται η ώρα που όσα έχει συλλέξει ως εμπειρία και βίωμα νιώθει ικανός και έτοιμος να τα προσφέρει απλόχερα, συμβάλλοντας εποικοδομητικά στην κοινωνία μέσα στην οποία ζει, δημιουργεί και αλληλεπιδρά. Έχοντας δώσει το δικό μου δείγμα γραφής στους συμπολίτες μου, θεώρησα εξαρχής τιμή και αναγνώριση το κάλεσμα από τον επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΑΝΕΩΣΗ τώρα» κ. Γεώργιο Νταντάμη, για τη συμμετοχή μου στα κοινά της πόλης.  Με υπευθυνότητα και περίσσεια διάθεση να συνεισφέρω τα μέγιστα στην ανανέωση του Δήμου Κατερίνης απάντησα θετικά, πριν ακριβώς έναν χρόνο. Για να είμαι σαφής ως προς τις προθέσεις μου, το εγχείρημά μου αυτό το αντιλαμβάνομαι ως αυτοδιάθεση της προσωπικής μου δυναμικής και γνώσης και όχι ως επιδίωξη κοινωνικής επιβράβευσης. 

Προκειμένου να είμαι συνεπής προς όλους τους συνδημότες μου, δηλαδή εσάς που σε μια περίοδο προεκλογική αναμφισβήτητα θα σας καλέσω να με επιλέξετε για την θέση της Δημοτικής Συμβούλου στο Δήμο Κατερίνης, σας παραθέτω αντιπροσωπευτικά στοιχεία του βιογραφικού μου διότι πιστεύω ακράδαντα ότι, η γνώση μας δίνει το δικαίωμα γνώμης.  Και σε αυτές τις εκλογές είναι άκρως σημαντικό να έχουν όλοι ξεκάθαρη γνώμη. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1970. Γονείς μου ο Δημήτριος Χ. Τερζίδης και η Ελένη Α. Τερζίδου-Παυλίδου, Χειρούργοι Οδοντίατροι και οι δύο.  Μεγάλωσα στην Κατερίνη όπου ζω και εργάζομαι ως Ειδικός Ορθοδοντικός. Σύζυγός μου είναι ο Θεοχάρης Ν. Αλέξανδρος και έχω ένα γιο τον Δημήτρη-Απόστολο, δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίων Ιωαννίνων.

Μοναχοκόρη ενός Ανθρώπου-Οικογενειάρχη με εκρηκτικό χαρακτήρα που λάτρεψε τον τόπο καταγωγής του, την πολιτική και τον συνδικαλισμό στο φάσμα της Οδοντιατρικής, υπηρέτησε τους ανθρώπους από όπου και αν κλήθηκε να το κάνει, υπήρξε δοτικός με όλους όσους πέρασαν από την ζωή του μα και απόλυτα ακριβοδίκαιος μαζί τους. Το 2005, όταν η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία αποφάσισε ομόφωνα, σε μια τελετή ιδιαιτέρως συγκινητική, να τιμήσει τον πατέρα μου Δημήτριο Χ. Τερζίδη, από τα χείλη του Αντιπροέδρου ακούστηκαν τα παρακάτω λόγια: «Με σημαία την ειλικρίνεια και την ευθύτητα, την εργατικότητα και την παραγωγικότητα, σε βάρος της οικογενειακής και της προσωπικής του ζωής αλλά και των οικονομικών του συμφερόντων ευτύχισε να εκπροσωπήσει τους οδοντιάτρους από τις παρακάτω θέσεις..» , συνεχίζοντας είπε «Δεν φοβάται αντιπαραθέσεις ακόμα και ρήξεις για την υπεράσπιση των απόψεών του, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν του το προσωπικό κόστος και το στενά εννοούμενο παραταξιακό συμφέρον. Άοκνος συνήγορος των φιλελεύθερων Αρχών, απευθύνεται με βροντερό και χειμαρρώδη λόγο σεβόμενος πάντοτε τη δημοκρατική έκφραση της πλειοψηφίας και τη νομιμότητα.» Μέσα σε λίγες λέξεις ο ομιλητής είχε σκιαγραφήσει τον τρόπο που μεγάλωσα.. 

Οι ρίζες μου από δύο προσφυγικά χωριά του Δήμου Κατερίνης, την Νέα Τραπεζούντα και τον Κούκο, δικαιολογούν την ευαισθησία μου σχετικά με την περιφρούρηση και ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας. Είμαι εγγονή του Χρήστου Τερζίδη, του «διδασκάλου» και αναμορφωτή της Νέας Τραπεζούντας,  προς τιμήν του οποίου κάθε χρόνο αποδίδεται το Βραβείο «Χρήστος Τερζίδης», από τον Μορφωτικό Ποντιακό Σύλλογο «Αλέξανδρος Υψηλάντης» Νέας Τραπεζούντας, στους νέους του χωριού που εισάγονται με επιτυχία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης .

Στα μαθητικά μου χρόνια πέρασα από τα θρανία του 1ου Δημοτικού, 1ου Γυμνασίου και 1ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, έχοντας υπάρξει όλα αυτά τα χρόνια σπουδάστρια και του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης. Μιλώ τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά και φινλανδικά).

Τριτοβάθμια εκπαίδευση - Μεταπτυχιακές σπουδές
* Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής (DDS) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ 1995) 
* Τριετής μεταπτυχιακή εξειδίκευση (DiplOrthod) στην Ορθοδοντική (University of Helsinki)
* Master of Science in Orthodontics (MSc) International Institute for Oral Health, School of Dentistry, University of Helsinki Finland (1999).
Ακαδημαϊκή & Ερευνητική δραστηριότητα
* Επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Οδοντικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ (1995-1996)
* Επισκέπτρια ερευνήτρια (visiting researcher, University of Helsinki) στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι με κύριο ερευνητικό αντικείμενο τον τομέα των Νευρομυϊκών Παθήσεων. (1999-2007)
Επαγγελματική δραστηριότητα
* Με την απόκτηση του πτυχίου της Οδοντιατρικής  εργάσθηκα ως ιδιώτης γενικός Οδοντίατρος στην Κατερίνη, συστεγαζόμενη με τον πατέρα μου Δημήτριο Χ. Τερζίδη.
* Από το 2000 έως και σήμερα εργάζομαι ως Ειδικός Ορθοδοντικός στο ιδιωτικό μου ιατρείο στην Κατερίνη αλλά και στο Αιγίνιο (2015- ). 
* Είμαι μέλος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, του Οδ/κού Συλλόγου Πιερίας και πολλών επιστημονικών εταιριών της Ελλάδος όπως και της European Orthodontic Society (EOS).

Ως μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πιερίας, 20 και πλέον έτη,  έχω συμμετάσχει ανελλιπώς, ως ομιλήτρια, συντονίστρια  ή ως εξετάζουσα ιατρός,  σε πολυάριθμες εθελοντικές δράσεις Πρόληψης και Ενημέρωσης του πληθυσμού της Πιερίας από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στον Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας, στον Μορφωτικό Ποντιακό Σύλλογο «Αλέξανδρος Υψηλάντης» της Νέας Τραπεζούντας Πιερίας, δίπλα στους εθελοντές του «Χαμόγελου του Παιδιού», των  «Γιατρών του Κόσμου» και του «Ερυθρού Σταυρού».

Το 2012 είχα την τιμή να προταθώ και να διατελέσω Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης.

Τα τελευταία χρόνια η αγάπη μου για την παράδοση με ώθησε να συμμετέχω στη χορευτική ομάδα ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης.

Η επιστήμη που επέλεξα να υπηρετήσω και να βιοποριστώ, η Ορθοδοντική, και η χώρα που εξειδικεύθηκα, η Φινλανδία, μου δίδαξαν να σέβομαι το χαμόγελο των ανθρώπων. Θαυμάζω τις κοινωνίες που μεριμνούν προστατεύοντας τα άτομα ΑΜΕΑ. Έχω ως αρχή μου στη ζωή το «κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν» και πιστεύω ακράδαντα πως η Πιερία μας είναι ένας επίγειος Παράδεισος και ο Δήμος Κατερίνης είναι ξεχωριστός τόπος με θαυμάσιους ανθρώπους που αξίζουν μία ανώτερη ποιότητα οργάνωσης, εξέλιξης και παροχής των υπηρεσιών από το σύνολο των αυτοδιοικητικών λειτουργών του τόπου που με συνέπεια και εγρήγορση πρέπει να προσπαθούν για το καλό όλων.

Με εκτίμηση,
Τερζίδου Δ. Μαρία 
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ
«ΑΝΑΝΕΩΣΗ τώρα»

δημοτικές εκλογές Γιώργος Νταντάμης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top