Τρίτη 19 Ιαν 2021 4:11      

Δήλωση υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης Θανάση Λιακόπουλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Το 1954, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε την 20η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα των Παιδιών, προκειμένου να συντονίσει σε διεθνές επίπεδο τις προσπάθειες για την βελτίωση της ευημερίας των παιδιών. Το 1959 προχώρησε ακόμη περισσότερο, διατυπώνοντας την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού και το 1989 την Συνθήκη των Δικαιωμάτων του Παιδιού, την ευρύτερα επικυρωμένη διεθνή συνθήκη.

Αυτή η ημέρα, πρέπει να θυμίζει σε όλους μας ότι τα δικαιώματα εκατομμυρίων παιδιών στον κόσμο παραβιάζονται καθημερινά. Σε πολλές περιοχές, υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση σε φαγητό, νερό και ιατρική περίθαλψη και γίνονται θύματα ανισοτήτων, φτώχιας, διακρίσεων, βίας, κακομεταχείρισης, εκμετάλλευσης, παρενόχλησης ή αμέλειας.

Παράλληλα, όμως, αυτή η ημέρα είναι μια ευκαιρία για όλους εμάς να ανανεώσουμε, με μεγαλύτερη θέρμη, την δέσμευσή μας στην προστασία των οικουμενικών και απαράγραπτων δικαιωμάτων των παιδιών. Στο δικαίωμά τους στην ζωή, την υγεία, την μόρφωση, το παιχνίδι, την οικογενειακή ζωή, την προστασία από την βία, τις διακρίσεις αλλά και το δικαίωμά τους να ακούγεται η γνώμη τους.

Τα παιδιά μας είναι οι αυριανοί ηγέτες της κοινωνίας μας, οι μελλοντικοί γονείς και οι προστάτες των γενεών που ακολουθούν. Προστατεύοντας τα δικαιώματά τους, δεν εγγυόμαστε απλά την ποιότητα της ζωής τους, αλλά την συνέχεια του κόσμου μας. Ας κάνουμε όλοι ότι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ότι κάθε παιδί θα αισθάνεται ασφαλές μέσα και έξω από το σπίτι του και ας υποσχεθούμε ότι, από αυτή την δέσμευση, δεν εξαιρείται κανένα παιδί.

Γιατί «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Θανάσης Λιακόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

thanasis.liakopoulos@yahoo.com

https://www.facebook.com/Liakopoulos.Thanasis

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού Θανάσης Λιακόπουλος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top