Παρασκευή 22 Ιαν 2021 17:59      

Δήλωση υποψηφίου Δημάρχου Θανάση Λιακόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Δήλωση υποψηφίου Δημάρχου Θανάση Λιακόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Από το 1981, όπου για πρώτη φορά ο ιός του AIDS απασχόλησε την ιατρική κοινότητα, μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα έζησε τραγικές στιγμές υπό το καθεστώς αβεβαιότητας, φόβου και απελπισίας. Ιδιαίτερα τα πρώτα εκείνα χρόνια, αρχίσαμε να χάνουμε ανθρώπους με γοργούς ρυθμούς, από μια αρρώστια που κανείς δεν μπορούσε να κατανοήσει, ενώ όλοι βρισκόμασταν υπό την απειλή της. Το κοινωνικό στίγμα και η σιωπή που το ακολούθησε, ενίσχυσε την μετάδοση του AIDS σε τέτοιο βαθμό, που ο ιός χαρακτηρίστηκε μάστιγα.

Σήμερα πια, έχοντας συσσωρεύσει μια εμπειρία 37 χρόνων, ξέρουμε ότι η εξέταση, η διάγνωση, η θεραπεία, η εκπαιδευτική ενημέρωση και η αποδοχή μπορούν να σώσουν ζωές. Έχοντας επενδύσει σημαντικά στην επιστημονική έρευνα και την ενημέρωση των πολιτών, κυρίως μέσω της Παιδείας, είμαστε πλέον σε θέση να βλέπουμε συνανθρώπους μας, που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν χαθεί, να ζουν μια φυσιολογική ζωή. Βλέπουμε μητέρες-φορείς του AIDS να γεννούν υγιή παιδιά και τα στατιστικά στοιχεία νέων ασθενών και θανάτων από AIDS να βρίσκονται σε τάση πτωτική.

Ο αγώνας, όμως, δεν έχει ακόμη τελειώσει· το AIDS δεν νικήθηκε ολοκληρωτικά. Το βασικό μας όπλο ήταν και παραμένει η επιμονή μας στην πρόληψη και την θεραπεία. Και το κεντρικό μας μήνυμα εξακολουθεί να είναι ένα: πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την πλήρη εξάλειψη του AIDS.

Οφείλουμε να παλεύουμε συνεχώς στο πλευρό κάθε συμπολίτη μας που μας χρειάζεται και στέκεται με θάρρος για να κρατηθεί στη ζωή. Οφείλουμε να πολεμούμε σταθερά το AIDS, έχοντας στο μυαλό όλους αυτούς που δυστυχώς δεν έζησαν να δουν την στιγμή που θα νικιέται. Τέλος, οφείλουμε καθημερινά να διαλύουμε τις καταστροφικές προκαταλήψεις και τις εσφαλμένες φοβίες του παρελθόντος, οι οποίες καθυστέρησαν την επιτυχή αντιμετώπιση του ιού.

Σήμερα, 1η Δεκεμβρίου, ας θυμηθούμε αυτούς που χάθηκαν από τον ιό του AIDS και ας ανανεώσουμε όλοι μαζί τη δέσμευσή μας να αφιερώσουμε ένα κομμάτι της ζωής μας για την εξάλειψη του AIDS μια για πάντα.

Γιατί «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα».

Θανάσης Λιακόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

thanasis.liakopoulos@yahoo.com

Θανάσης Λιακόπουλος AIDS

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top