Δευτέρα 6 Απρ 2020 5:44      

Δημήτριος Δημηνάς: Για την Αποκατάσταση της Αλήθειας

Κατά την τελευταία εκδήλωση της Σχολής Γονέων [21-3-2016]  με ομιλητή τον  Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα  Κονάνο  ο Πρόεδρος κ. Κων\νος  Κορομπίλης, προλογίζοντας  ανέφερε μεταξύ των άλλων  ότι  εμπνευστής για την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Γονέων Κατερίνης  ήταν ο πρώην Μητροπολίτης Κίτρους κ. Αγαθόνικος.

Αυτό όμως δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.  Ο σεβαστός γέρων Μητροπολίτης συμπαραστάθηκε ηθικά και οικονομικά την Σχολή Γονέων, για αυτό τιμήθηκε με τον τίτλο του επιτίμου Προέδρου Δεν ήταν όμως εμπνευστής και ιδρυτής της.

Είναι γνωστό στους παλιότερους ακροατές και ιδιαίτερα στα στελέχη των πρώτων Διοικητικών Συμβουλίων ,αρκετά των οποίων με προέτρεψαν να προβώ στην παρούσα δήλωση για να ξεκαθαρίσει το θέμα, ότι εμπνευστής και ιδρυτής της  Σχολής είμαι ο υπογράφων.

Και δεν  γνωρίζω για  ποιο  λόγο  ο κ. Κορομπίλης , στον οποίο παρέδωσα φάκελο   αντιγράφων  επισήμων  εγγράφων του ιστορικού ίδρυσης της Σχολής από τα οποία προκύπτει  σαφέστατα  ποιός  ήταν ο πρωτεργάτης και ιδρυτής της, προέβη  στην  προαναφερομένη ανακοίνωση ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου ,πολλοί των οποίων παραβρέθηκαν για πρώτη φορά  σε εκδήλωση της Σχολής, μη αναφερόμενος παντάπασι στο όνομά μου.  Θα μπορούσα βέβαια να το αντιπαρέλθω, θεωρώντας ότι ενθουσιασμένος από μεγάλο πλήθος έκανε αυτή την παράλειψη.

Ήταν όμως η δεύτερη φορά που  αμφισβητήθηκε  ο ρόλος μου και η σχέση μου με την Σχολή  από τον νυν Πρόεδρο. Η πρώτη φορά ήταν το  2014  όταν εκδόθηκε το επετειακό πρόγραμμα της Σχολής  με την συμπλήρωση 25ετούς λειτουργίας της. Στο  εισαγωγικό σημείωμά του ανέφερε ότι «η Σχολή Γονέων  ιδρύθηκε  το  1989 από τον Αντεισαγγελέα κ. Θεόδωρο Σταμάτη. Ο κ. Σταμάτης με τον οποίο μάλιστα συνδεόμαστε φιλικά  από πολλά χρόνια  υπήρξε  μεν Πρόεδρος της Σχολής  για ένα διάστημα, όχι όμως και ιδρυτής της, όπως ο ίδιος μπορεί να βεβαιώσει. Και τότε πάλι αντέδρασαν κάποια παλιά μέλη  με γραπτές δηλώσεις τους στον τοπικό τύπο.

Είναι πάντως προς τιμή του  παρισταμένου στην εκδήλωση  Δημάρχου μας κ. Σάββα Χιονίδη  ο οποίος  όταν έλαβε τον λόγο  αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου ως ιδρυτού  και επί σειρά ετών Προέδρου της Σχολής, που γνωρίζει εξ ιδίας αντιλήψεως.

Δεν με χωρίζει τίποτε με τον κ. Κορομπίλη,αφού  όποτε ζήτησε  την βοήθεια και συμπαράσταση μου την είχε. Αναγκάστηκα  όμως  να γράψω  την παρούσα επιστολή όχι προς ικανοποίηση  κάποιας φιλοδοξίας μου. Δεν πάσχω από τέτοιο σύμπλεγμα. Αλλά  προς  αποκατάσταση της αλήθειας  και ξεκαθάριση αυτού του θέματος άπαξ δια παντός.

                                           ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΔΗΜΗΝΑΣ
                                   Δικηγόρος- Επιμελητής Ανηλίκων ε.τ.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Δημήτριος Δημηνάς Σχολή Γονέων Θεόδωρος Σταμάτης Κων/νος Κορομπίλης
Scroll to Top