Πέμπτη 22 Αυγ 2019 2:20      

Δημήτρης Ντούρος για την Πλατεία Δημοκρατίας: "Σύντομα θα παρουσιάσουμε στο Δ.Σ τον προϋπολογισμό"

Το επόμενο διάστημα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα ανακοινωθεί όπως είπε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος ο προϋπολογισμός του έργου της ανάπλασης της πλατείας δημοκρατίας, καθώς επίσης και ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι εργασίες. Ο κ. Ντούρος δεν αποκάλυψε ούτε  την χρηματοδότηση αλλά ούτε και τον άλλο τρόπο, αυτόν της ανάθεσης εργολαβίας του έργου, ο οποίος όπως είπε θα κόστιζε περισσότερα.

Ο τρόπος κατασκευής της ανάπλασης της πλατείας έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης πολλές φορές στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, κυρίως επειδή  ενώ είναι σε εξέλιξη, δεν είναι γνωστό ακόμα ούτε ο προϋπολογισμός ούτε ο τρόπος εκτέλεσης  και χρηματοδότησης του. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι των εργασιών και θα  δίνεται προς χρήση τμηματικά, ενώ την περίοδο αυτή γίνονται εργασίες για την εγκατάσταση σιντριβανιού.   

Για την Παραλία που πλημμυρίζει 

Για παθογένειες χρόνων έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος σε ότι αφορά το φαινόμενο της πλημμύρας που αντιμετωπίζει η Παραλία και η Ολυμπιακή Ακτή, αλλά κυρίως η Παραλία κάθε φορά που βρέχει. Όπως είπε πρόκειται για ένα μεγάλο τεχνικό έργο που απαιτείται να κατασκευαστεί,  προκειμένου να δοθεί οριστική  λύση που ξεπερνά το ένα εκ. ευρώ. Μελέτη υπήρχε από παλαιοτέρα η οποία επικαιροποιηήθηκε, ωστόσο προέκυψαν δυσκολίες στην έγκριση του έργου και θα υποβληθεί εκ νέου.

Η υδροδότηση στη Τραπεζούντα 

Ο αντιδήμαρχος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μέχρι ότι του χρόνου η Τραπεζούντα αλλά και τα άλλα χωριά όπως ο Κούκος δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα υδροδότησης  με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν και αφορούν στην λειτουργία γεώτρησης στο χωριό. Ήδη αναμένουν τα αποτελέσματα για την ποιότητα του νερού, το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είναι κατάλληλο προς χρήση, ενώ από την άλλη πλευρά αποκαθίστανται οι βλάβες στο δίκτυο.

Αναφερόμενος στο σοβαρό ζήτημα της νεροκλοπής, όπου  δηλαδή σε σημεία των αγωγών το καλοκαίρι κάποιοι πότιζαν τα χωράφια τους κλέβοντας νερό, ο κ. Ντούρος είπε ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά και υπέδειξε συγκεκριμένα σημεία από τα οποία έγινε κλοπή νερού από τον αγωγό που περνά μέσα από χωράφια. Σε ότι αφορά την πρόταση που έχουν οι κάτοικοι  για υδροδότηση από την Κατερίνη, σημείωσε ότι δεν είναι αρνητικοί, ωστόσο δεν αποτελεί μια άμεση λύση, αφού χρειάζονται μελέτες και  κυρίως χρηματοδότηση για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου. 

Μολύνει  ο ΧΥΤΑ ή όχι; 

Ο κ. Ντούρος ήταν κατηγορηματικός ως προς το εάν μολύνει  ή όχι ο ΧΥΤΑ το υπέδαφος  που είναι κλειστός από τον Ιούνιος , λέγοντας ότι δεν υπάρχει μόλυνση στο υπέδαφος, αλλά το έδαφος από μόνο του διαθέτει συστατικά τέτοια όπως  είναι το μαγγάνιο, γεγονός που από μόνο του δημιουργεί θέμα ως προς την καταλληλότητα. Ανέφερε ότι ο χώρος θα αποκατασταθεί όπως προβλέπεται ενώ θα δημιουργηθεί και το τρίτο «κύτταρο» με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες , ώστε η λειτουργία του να μην δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα. 

ΣΜΑ Γανόχωρας 

Τέλος αναφερόμενος στον ΣΜΑ Γανόχωρας  επεσήμανε ότι οι εργασίες προχωρούν και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εργασίες  θα ολοκληρωθούν και θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι τέλη του 2017. 

Αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος Πλατεία Δημοκρατίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top