Τετάρτη 23 Μάιος 2018 15:45      

Δήμος Δίου Ολύμπου: Σταματά από σήμερα η περισυλλογή απορριμμάτων σε σακούλες

Δεν  θα γίνεται η περισυλλογή των απορριμμάτων που βρίσκονται σε σακούλες εκτός κάδου από τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Δίου – Ολύμπου και θα επιβάλλεται πρόστιμο, σύμφωνα με την διοίκηση του δήμου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η απόφαση λήφθηκε μετά από συνεχείς ενημερώσεις προς τους κατοίκους και τους επαγγελματίες και αφορά όσους δεν συμμορφώθηκαν 

Η ανακοίνωση 

Παρά τις συνεχείς ενημερώσεις – ανακοινώσεις προς τους κατοίκους και επαγγελματίες του Λιτοχώρου για την προμήθεια ατομικών κάδων, ορισμένοι όχι μόνο δεν έχουν προμηθευτεί ατομικούς κάδους αλλά συνεχίζουν να αποθέτουν τα απορρίμματα σε σακούλες εκτός αυτών στους δρόμους δημιουργώντας εστίες μόλυνσης και αποτρόπαιο θέαμα. Επίσης, παρατηρείται το φαινόμενο να αποτίθενται απορρίμματα εκτός των δημοτικών κάδων όταν αυτοί είναι πλήρεις ή έχουν υπερχειλίσει.

Πρόστιμα και μηνύσεις για ρύπανση του περιβάλλοντος 

Εφ’ εξής, δεν θα γίνεται η περισυλλογή των απορριμμάτων που βρίσκονται σε σακούλες εκτός κάδου από τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου και θα επιβάλλεται πρόστιμο, σύμφωνα με το άρθρο 8 του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου Δίου - Ολύμπου (Δ.Σ 128/2011) και μήνυση για ρύπανση του περιβάλλοντος.

Σταματά η αποκομιδή από σήμερα 

Για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων όσοι δεν συμμορφωθούν στον κανονισμό, τα απορρίμματα εκτός κάδων από Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 δεν θα συλλεχθούν και καλούνται οι συνδημότες του Λιτοχώρου σε συμπαράσταση για την εφαρμογή του.

Υπενθυμίζουμε ότι τα απορρίμματα μπορούν να αποτίθενται και στους ειδικά διαμορφωμένους από τον Δήμο χώρους απόθεσης, που βρίσκονται απέναντι από το Στρατόπεδο και το Πυροσβεστικό Σταθμό." 

 

περισυλλογή απορριμμάτων Πλαστικές σακούλες

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top