Τρίτη 2 Ιουν 2020 19:54      

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ: Ζημιές στο παραλιακό μέτωπο, προβλήματα στους δρόμους

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στο Δήμο Δίου Ολύμπου από το κυμα κακοκαιρίας που έπληξε το νομό. Από το βράδυ της Κυριακής ξεκίνησαν προβλήματα με την υπόγεια διάβαση την Λεπτοκαρυά να πλημμυρίζει. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που μέχρι το πρωί τη Δευτέρας δέχθηκε οκτώ κλήσεις από Κατερίνη και Λιτόχωρο, κλήθηκε σε σπίτι στον Πλαταμώνα που είχε πλημμυρίσει. Επιπλέον απεγκλώβισε έναν Ισπανό ποδηλάτη ο οποίος είχε παγιδευτεί στην περιοχή Λείβηθρα λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Η επόμενη μέρα βρήκε περιοχές του δήμου να αντιμετωπίζουν προβλήματα από πλημμυρικά φαινόμενα. Ο παραλιακό μέτωπο και κυρίως ο Πλαταμώνας ήταν η περιοχή που χτυπήθηκε περισσότερο με θυελλώδης ανέμους που έφταναν τα εννέα μποφόρ ενώ τέσσερα σπίτια πλημμύρησαν Ο επαρχιακός δρόμος Κατερίνης – Καρίτσας στο 11ο χιλιόμετρο πλημμύρισε κόβοντας τον δήμο στα δύο . Ανάλογο σκηνικό υπήρξε και σε άλλους επαρχιακούς δρόμους στον δρόμο Κονταριώτισα – Άγιος Σπυρίδωνας.

Ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου

«Δύσκολα τα πράγματα κυρίως στην Δημοτική Ενότητα Δίου και στο παραλιακό μέτωπο. Για αυτό ζητήσαμε επικαιροποίηση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος και πρόσθεσε πως προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με τις δυνατότητες και τα μέσα που έχουν.

Κακοκαιρία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top