Παρασκευή 5 Ιουν 2020 3:42      

Δήμος Κατερίνης: Ειδική συνεδρίαση χθες για τον προυπολογισμο 2018

Ειδική συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) του Δήμου Κατερίνης οικονομικού έτους 2018 πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Λάζαρο Ντόντη , (αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό μας φύλο) , ωστόσο λίγες μέρες νωρίτερα στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η πλειοψηφία των συμβούλων της αντιπολίτευσης, έθεσε για μια ακόμη φορά θέμα έγκαιρης ενημέρωσης από πλευράς διοίκησης για τα θέματα που συζητούνται αλλά και για έργα που όπως είπαν, πρώτα γίνονται και μετά έρχονται για να συζητηθούν και να ψηφιστούν.

Όπως επεσήμαναν, οι εισηγήσεις κάποιων θεμάτων  στέλνονται την  τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστά τα στοιχεία στους περισσότερους Συμβούλους του Δ.Σ., να μη μπορούν να ελεγχθούν και να ψηφίζονται χωρίς έλεγχο

«Υπάρχουν θέματα τα οποία θα μπορούσαν να ψηφιστούν από εμάς εάν είχαμε έγκαιρη ενημέρωση» τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή» Νίκος Μακρίδης και πρόσθεσε ότι, ως συνέπεια αυτής της πρακτικής είναι να εγκρίνονται θέματα από συμβούλους της πλειοψηφίας οι οποίοι όμως «δεν γνωρίζουν τί ψηφίζουν».

Ο καυγάς για την καρέκλα και όχι το πάπλωμα!

Στο 1ο θέμα της συνεδρίασης, που αφορούσε «τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2017»,  υπήρξαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση , εξαιτίας της στάσης της διοίκησης όπως είπαν που πρώτα αποφασίζει η ίδια, υλοποιεί, και μετά φέρνει προς συζήτηση και ψήφιση τα θέματα.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος  Γιώργος Κυριακίδης αναφερόμενος. στην αγορά  καρεκλών που προμηθεύτηκε ο Δήμος, ρώτησε: «Η Επίτροπος θα σας εγκρίνει τη δαπάνη (για αγορά καρεκλών), όταν οι καρέκλες είναι (ήδη) εδώ»; Απαντώντας  ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Ντούρος, στον κ. Κυριακίδη, τόνισε χαρακτηριστικά:  «Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο»

 Ελλιπής ενημέρωση

Κατά τη συζήτηση θέματος που αφορούσε  αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2017, οκ.  Κυριακίδης είπε  ότι η εισήγηση του θέματος στάλθηκε στις 6.30 μ.μ., δηλαδή την ώρα κατά την οποία επρόκειτο να αρχίσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επικεφαλής του «Άλλου Δρόμου»  κα. Νταρλαγιάννη  εξέφρασε και αυτή την δυσαρέσκεια της για την τακτική αυτή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν προβληματιζόμαστε;», ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  Μπάμπης Παπαδόπουλος έθεσε θέμα δημοκρατικής λειτουργίας τού Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο αντιδήμαρχος κ. Ντόντης

Απαντώντας, ο αντιδήμαρχος Λάζαρος Ντόντης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, και πρόσθεσε: «Δέχομαι όλες τις αιτιάσεις… Δεν είμαι όμως διατεθειμένος να επιμεριστώ το σύνολο της ευθύνης… Αυτή που μου αναλογεί, τη δέχομαι πολύ ευχαρίστως».
      
Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018.

Το τεχνικό πρόγραμμα για το 2018 εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος  Δημήτρης Ντούρος είπε, μεταξύ άλλων, υπάρχουν αλλαγές στην κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος καθώς μόνο με έγκριση χρηματοδότησης μπορεί πλέον ο Δήμος να κάνει εγγραφή έργων και δράσεων στο Τεχνικό Πρόγραμμα και όχι όπως γινόταν στο παρελθόν.
      
Ο  δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Λιανός χαρακτήρισε «φτωχό» το πρόγραμμα του 2018 σε σχέση με εκείνο του 2017, ύψους μόνο 8,5 εκ. ευρώ, περίπου, ενώ η κα Μαίρη Αρβανίτη έκανε λόγο για  «προχειρότητα στο μεγαλείο της»  και αναφέρθηκε σε προβλήματα ου υπάρχουν σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου του δήμου.

Ο  δημοτικός σύμβουλος  Σταύρος Ανανιάδης στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για «έλλειψη χρηματοδότησης από την Κεντρική Διοίκηση» του Κράτους και σημείωσε ότι έργα γίνονται πλέον μόνο από το ΕΣΠΑ.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο δήμαρχος Σ. Χιονίδης ενημέρωσε το σώμα για τις εξελίξεις  σε ότι αφορά το φυσικό αέριο στην πόλη και στην συνέχεια έδωσε τη θέση του στον αναπληρωτή  δημάρχου Χ. Λεμονόπουλο.

Αντιπολίτευση Συνεδρίαση Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top