Σάββατο 31 Οκτ 2020 13:30      

Δήμος Κατερίνης: «Ένας κήπος» η Πλατεία Δημαρχείου

Με  τη φύτευση νέων δέντρων, χλοοτάπητα και ανθώνων, που εναρμονίζονται τόσο με το υπάρχον πράσινο, όσο και με το υδάτινο στοιχείο, την παρουσία του οποίου τονίζει το υφιστάμενο συντριβάνι στην «καρδιά» του χώρου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αισθητικής αναβάθμισης και ενίσχυσης του πρασίνου, στην Πλατεία Δημαρχείου. Παράλληλα, το φυτικό δυναμικό της πλατείας διατηρήθηκε, ενώ προστατεύεται με τη δημιουργία δενδροδόχων στις νησίδες, οι οποίες λειτουργούν και ως ζώνες καθιστικών.

Οι παρεμβάσεις 

Επιπλέον, όπως είναι γνωστό, στο χώρο της πλατείας διαμορφώθηκε παιδική χαρά, με τη χρήση ελαστικού τάπητα και με έμφαση στη δημιουργία ενός όμορφου, ασφαλούς και υψηλής αισθητικής ελκυστικού χώρου παιχνιδιού, με πολύ χρώμα.

Ενιαία ζώνη αναψυχής 

Η πλατεία Δημαρχείου λειτουργεί πλέον, ως μία ενιαία ζώνη αναψυχής, πρασίνου, περιπάτου και στάσης των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, ενώ οι παρεμβάσεις βιοκλιματικής ανάπλασης βελτίωσαν τα ποιοτικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά της και αναζωογόνησαν μία ακόμα αστική περιοχή του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης 

 «Η αισθητική, η περιβαλλοντική αναβάθμιση, καθώς και η περαιτέρω ανάδειξη του χώρου, επιτυγχάνονται μέσω ενός ακόμη σημαντικού έργου, το οποίο λειτουργεί προς όφελος των δημοτών, καθώς βελτιώνει την καθημερινότητα και ομορφαίνει την πόλη μας» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης επισημαίνοντας ότι: «με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, στοχεύοντας στην ενίσχυση του αστικού ρόλου της πλατείας και την ταυτόχρονη αύξηση του πράσινου αποτυπώματος σχεδιάζουμε και δημιουργούμε σταδιακά ένα ακόμα πιο ανθρώπινο πρόσωπο για την Κατερίνη».

Δήμος Κατερίνης Πλατεία Δημαρχείου Σάββας Χιονίδης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top