Δευτέρα 17 Ιουν 2019 22:06      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Κατερίνης: Με ταχείς ρυθμούς οι παρεμβάσεις ανέγερσης ισόγειου κτιρίου – έξι αιθουσών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού

Σάββας Χιονίδης: «[…] Σε μια εποχή κατά την οποία, η οικονομική κρίση έχει βάλει φραγή στην σχολική στέγη, υλοποιούμε ένα ακόμη σημαντικό έργο για την σχολική κοινότητα, το οποίο θα ανακουφίσει από χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη περιοχή. Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ!»

Στην αναβάθμιση των δομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς περιβάλλοντος για τη μαθητική κοινότητα εντάσσονται οι παρεμβάσεις, που υλοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς, για την κατασκευή του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ: ΕΞΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ». Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται 
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί η τοιχοποιία στο εξωτερικό τμήμα και στο εσωτερικό του κτιρίου, τα επιχρίσματα, η κατασκευή στέγης και οι ηλεκτρομηχανολογικές  εργασίες. Επιπλέον, υλοποιήθηκαν οι παρεμβάσεις θερμοπρόσοψης του κτιρίου και τοποθέτησης κουφωμάτων.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

«Σταθερή και διαχρονική προτεραιότητά μας συνιστά η δημιουργία σχολικών μονάδων, πλήρως εξοπλισμένων, που να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σχολικής κοινότητας  και να αξιοποιούνται  με επιτυχία από εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Σε μια εποχή κατά την οποία, η οικονομική κρίση έχει βάλει φραγή στην σχολική στέγη, υλοποιούμε ένα ακόμη σημαντικό έργο για την σχολική κοινότητα, το οποίο θα ανακουφίσει από χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη περιοχή. Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ!» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ
Το νέο υπό κατασκευή κτίριο, θα καλύψει τις ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας του υπάρχοντος Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για ισόγειο κτίριο με στέγη, στο οποίο κατασκευάστηκαν έξι αίθουσες διδασκαλίας, χώροι υγιεινής και χώρος λεβητοστασίου. Η συνολική επιφάνεια κάλυψης του νέου κτιρίου είναι 469,92m2.

Το έργο προϋπολογισμού 352.509, 47 ευρώ με ΦΠΑ χρηματοδοτείται από τον πρώην ΟΣΚ (Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων) και από τον Δήμο Κατερίνης, ενώ αναμένεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και να επιλύσει οριστικά χρόνια στεγαστικά προβλήματα για τη μαθητική κοινότητα της περιοχής.

 

 

 

Δήμος Κατερίνης Έργα

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top