Πέμπτη 20 Φεβ 2020 10:03      

Δήμος Κατερίνης: Σε ρυθμούς κομποστοποίησης και ανακύκλωσης - (Φωτό)

Η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εθελοντική ενεργοποίηση των κατοίκων και ιδιαίτερα των μαθητών - μαθητριών του Δήμου Κατερίνης,  σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης, διαχείρισης στερεών αποβλήτων - παραγωγής κομπόστ, ανακύκλωσης υλικών και προστασίας του περιβάλλοντος, τίθεται από το απόγευμα του Σαββάτου, στο επίκεντρο των εκδηλώσεων - δράσεων, που με κεντρικό σύνθημα «Αγαπώ τη γη!» διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης.

Δημιουργικές Δράσεις

Άτομα όλων των ηλικιών, λαμβάνουν ενεργά και δημιουργικά μέρος στις προγραμματισμένες δράσεις στο Πάρκο των Χρωμάτων. Η βιωματική προσέγγιση για την Κομποστοποίηση, που γίνεται στο Δήμο μας και μπορεί να γίνει και στο σπίτι μας, τα επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων και οι ζωγραφικές δημιουργίες με θεματικό επίκεντρο το περιβάλλον ενθουσιάζουν  μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα, οι ενημερωτικές εκδηλώσεις πλαισιώνονται από: συναυλίες μουσικών σχημάτων, flashmob, face painting, προβολές βίντεο-animation, διαδραστικές αναγνώσεις παραμυθιών graffiti με δαχτυλομπογιές κ.α.

Επιπλέον, σε όλους όσοι  παρακολουθούν τις δράσεις διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια, με οδηγίες για την οικιακή κομποστοποίηση οργανικών υλικών (φρούτα, λαχανικά, τσόφλια, κτλ), ενώ λαμβάνουν δωρεάν φυτά ντοματιάς και σπόρους φυτών προς φύτευση, καθώς και  2lt σακούλας φυτόχωμα με κομπόστ, που παράγει ο δήμος.

Ταυτόχρονα, οι δράσεις επικεντρώνονται στην ενημέρωση των κατοίκων, για την ανακύκλωση των διαφόρων υλικών και στην παρακίνησή τους να συμμετάσχουν σε αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί, ό, τι, στις δράσεις, λαμβάνουν μέρος ως συνδιοργανωτές, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης (ΔΕΥΑΚ), η Δημοτική Επιχείρηση Δημοτικά Πάρκινγκ Α.Ε., ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ Κ.Μ.), η Περιβαλλοντική ΑΕΒΕ (HELESI).

Δήμος Κατερίνης «Πάρκο των Χρωμάτων» Δράσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top