Κυριακή 26 Μάιος 2019 22:39      

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης ψήφισε και πάλι υπέρ των ανεμογγενητριών στα Πιερία Όρη

Παρουσία πολλών  κατοίκων της Μηλιάς αλλά και κατοίκων της Κατερίνης, και των βουλευτών Μ. Σκούφα και Σ. Καστόρη, πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης με μοναδικό θέμα την συζήτηση για την ανάκληση ή όχι της απόφασης παραχώρησης δημοτικής έκτασης για την κατασκευή του αιολικού πάρκου και  την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη.
Ψήφισμα συμπαράστασης για τον Μπουτάρη
Η τοποθέτηση του Δημάρχου Κατερίνης Σ. Χιονίδη προ ημερήσιας διάταξης να συζητηθεί  και να  αποφασιστεί ψήφισμα συμπαράστασης για την επίθεση εναντίον  του δημάρχου  Θεσσαλονίκης Γιάννη  Μπουτάρη, προκάλεσε την δυσφορία των παρευρισκόμενων που περίμεναν να ξεκινήσει η συζήτηση για τις ανεμογεννήτριες χωρίς καμία καθυστέρηση.
Τελικά αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος  ενώ ο Ν. Μακρίδης ζήτησε να εκδοθεί  και δεύτερο ψήφισμα στο οποίο θα καταδικάζονται οι δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο κ. Μπουτάρης για την Μακεδονία και τους Έλληνες του Πόντου. Η πρόταση του Ν. Μακρίδη προκάλεσε και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Η Α. Νταρλαγιάννη ζήτησε να καταδικαστούν τα γεγονότα,  ενώ ο Χ. Παπαδόπουλος ψήφισε παρών και όπως είπε θα καταθέσει ο συνδυασμός δικό του ψήφισμα.
Η συζήτηση για τις ανεμογεννήτριες
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Χρήστου Γκουγκουρέλα, ο οποίος τόνισε ότι  το θέμα είναι μείζονος σημασίας . Και αντιλαμβάνεται κανείς  την τυπικότητα που πρέπει να τηρείται στη διαδικασία  αλλά, όπως τόνισε:  «σήμερα πρέπει να μας αφήσετε να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Αλλιώς θα μας αναγκάσετε να ακουστούμε αλλού. Δώστε μας τα χρόνο, όλοι μας έχουμε τη συναίσθηση ώστε να είμαστε σύντομοι.
Το θέμα εισηγήθηκε ο Γιώργος Κυριακίδης ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ...

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ και τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων στο σημερινό φύλλο της έντυπης έκδοσης του "Ο.Β". 

 

Δήμος Κατερίνης Δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top