Δευτέρα 30 Νοε 2020 13:57      

Δημοτικό Συμβούλιο: Πάρκο των Χρωμάτων, εγκρίσεις μελετών και εκδηλώσεων

Ο κανονισμός λειτουργίας του Πάρκου των Χρωμάτων, η έγκριση μελέτης για τη κατασκευή  αιθουσών πολλαπλών χρήσεων σε σχολεία της πόλης και μια σειρά  άλλων θεμάτων συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Προώθηση του τσαγιού  με τη υποστήριξη  του Δήμου 
Προ ημερήσιας διάταξης ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης εισηγήθηκε και ψηφίστηκε να δοθεί μια θέση στη λαϊκή αγορά παραγωγών που καλλιεργούν τσάι, όπως επίσης και σε κάποια σημεία της πόλης, ενώ θα υπάρξει θέση και στο Πάρκο των Χρωμάτων για να προωθηθεί το τοπικό προϊόν.

Αίθουσες πολλαπλών χρήσεων σε σχολεία 
Επιπλέον ψηφίστηκε ομόφωνα προ  ημερήσιας διάταξης η έγκριση της μελέτης που αφορά στην κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 10ο δημοτικό σχολείο και στο 3ο γυμνάσιο και λύκειο Κατερίνης. Και τα δυο έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού όπως είπε ο δήμαρχος 248 χιλιάδων ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι με τον δημόσιο διαγωνισμό που θα γίνει και την έκπτωση που θα δοθεί, το ποσό θα είναι μικρότερο. Μάλιστα για το λόγο αυτό υπάρχει απόφαση δημευτικού συμβουλίου για τη σύναψη δανείου, όμως όπως είπε ο κ. Χιονίδης το πιθανότερο είναι ότι τα έργα αυτά θα γίνουν με δημοτικούς πόρους και δεν θα χρειαστεί η σύναψη δανείου. 

Κοινωνική πολιτική και πρόγραμμα react
Προ ημερήσιας διάταξης ο συνδυασμός «Άλλος δρόμος» ζήτησε ενημέρωση για το πρόγραμμα react  «Ευρώπη για τους πολίτες» . Πρόκειται για ένα  δίκτυο Ευρωπαϊκών πόλεων, που συνεργάζονται εναντίον του αποκλεισμού λόγω εθνικότητας και υποστηρίζουν την νέα  «Ευρωπαϊκή ατζέντα Μετανάστευσης», όπου η συμμετοχή του δήμου αφορά κυρίως στις καλές πρακτικές για την κοινωνική ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών. 

Απαντώντας ο κ. Χιονίδης γενικότερα για την κοινωνική πολιτική του δήμου και την συμμετοχή σε προγράμματα υπογράμμισε ότι ως δήμος έχουν διαχωρίσει το ρόλο και τις δράσεις που κάνουν, με αυτές που γίνονται από άλλες δομές στις οποίες συμμετέχουν. «Σαν δήμος δεν θέλαμε ποτέ δημοσιότητα μοιράζοντας οι ίδιοι  γεύματα αγάπης ή μέσα από το  κοινωνικό παντοπωλείο.  Οι δράσεις μας είναι μέσα από ανθρώπους που το κάνουν συστηματικά. Δεν  παρεμβαίνουμε, ούτε θέλουμε να καπελώσουμε ανθρώπους,  όπως είναι το πολύ πετυχημένο «χωρίς μεσάζοντες» ανέφερε ο δήμαρχος Κατερίνης. 

Εκλογές του εργατικού κέντρου στον δήμο 
Προ ημερήσιας διάταξης διευκρινίσεις και ενημέρωση ζήτησε επίσης ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  Μπάμπης Παπαδόπουλος για το γεγονός ότι οι εκλογές του Εργατικού Κέντρου έγιναν σε χώρους του δημαρχείου, κάνοντας λόγο για «μπράβους» οι οποίοι άνοιγαν και έκλειναν τις πόρτες όπου αυτοί ήθελαν. 
Όπως εξήγησε ο κ. Χιονίδης, ο δήμος δίνει τα κλειδιά του δήμου σε συλλόγους  ή σωματεία και φορείς όταν δεν  χρησιμοποιούνται. Στην συγκριμένη περίπτωση δόθηκαν στη δικαστική αντιπρόσωπο για τις διαδικασίες του Εργατικού Κέντρου, χωρίς να συμμετέχει ο δήμος πουθενά.

Το Πάρκο των Χρωμάτων 
Ο κανονισμός του Πάρκου των Χρωμάτων πέρασε κατά πλειοψηφία καθώς σύμφωνα με τον «Άλλο δρόμο» παρότι είναι ένας θεσμός που βοηθάει την πόλη δεν συμφωνούν με το τρόπο που γίνονται προσλήψεις  και αναθέσεις. Ο κ. Παπαδόπουλος από την Λαϊκή Συσπείρωση τάχθηκε υπέρ του θεσμού αλλά εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ως προς την επιλογή του μουσικού και καλλιτεχνικού προγράμματος. 
Ο εισηγητής του θέματος αντιδήμαρχος Νίκος Παπαζιώγας αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα υπάρξουν φέτος μια εκ των οποίων είναι ότι η φετινή διοργάνωση θα γίνει από τον δήμο χωρίς την συνδιοργάνωση με την e- Τρίκαλα που είχε  γίνει τα δυο προηγούμενα χρόνια. Θα υπάρξουν νέα στοιχεία που θα εμπλουτίσουν το Πάρκο των Χρωμάτων με τις απαραίτητες προσλήψεις εργαζομένων και τα ωράρια εργασίας τους  όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.   

Δήμος Κατερίνης Δημοτικό Συμβούλιο

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top