Πέμπτη 21 Ιουν 2018 14:57      

Διοικητής ΕΦΚΑ: Δεν θα πληρώσουν όσοι πήραν ειδοποιητήρια αλλά τους έχουν γίνει κρατήσεις

Νέο αλαλούμ με τον ΕΦΚΑ και τους χιλιάδες εργαζομένους με δελτίο παροχής υπηρεσιών που ενώ έχουν τους έχουν γίνει κρατήσεις από τους εργοδότες τους, έχουν λάβει και ειδοποιητήριο για καταβολή εισφορών.

Σύμφωνα με όσα είπε ο διοικητής του ταμείου Θανάση Μπακαλέξη στον ΣΚΑΪ οι ασφαλισμένοι αυτοί εφόσον επιλέξουν την πλατφόρμα που, όπως είπε, θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την επόμενη εβδομάδα, τότε δεν θα πρέπει να πληρώσουν και τα ειδοποιητήρια που έχουν λάβει χωρίς συνέπειες.

Ωστόσο όπως επισήμανε ο καθηγητής Γιώργος Ρωμανιάς για να είναι καλυμμένοι αυτοί οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να υπάρξει ειδική επίσημη ρύθμιση.

Την ίδια παρατήρηση έκανε σε παρέμβασή του και ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης ο οποίος έκανε λόγο για αδικαιολόγητο χάος τονίζοντας πως δεν είναι δυνατό οι ασφαλισμένοι που επηρεάζονται από το πρόβλημα να ενημερώνονται μέσω τηλεοπτικών δηλώσεων του διοικητή.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η διοίκηση του ΕΦΚΑ μετέθεσε τη διορία πληρωμής των ασφαλίστρων Ιανουαρίου για την 31η Μαρτίου. Η αντίστοιχη διορία για τα ασφάλιστρα Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε στις 13 Απριλίου.

κρατήσεις ΕΦΚΑ Θανάσης Μπακαλέξης Γιώργος Ρωμανιάς

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top