Κυριακή 12 Ιουλ 2020 0:32      

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης

Στο πλαίσιο της 5ης Ιουνίους ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Iερά Mητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης και οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας μέσω των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων τους και σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας (Αν. Ολύμπου, Αρναίας, Ελευθερίου- Κορδελιού- Βερτίσκου, Ποροϊων και  Κιλκίς), διοργάνωσαν περιβαλλοντικές δράσεις στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης.

Οι δράσεις     

Στις δράσεις συμμετείχαν ακόμη ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και  ο Φορέας Διαχείρισης Αξιού- Λουδία-Αλιάκμονα. Ο φιλόξενος και καταπράσινος χώρος του Δημοτικού Πάρκου  μετατράπηκε σε ένα μεγάλο Περιβαλλοντικό εργαστήρι, μία «Ανοιχτή τάξη Περιβαλλοντικής Μελέτης».

Μέσω των βιωματικών εργαστηρίων, παιχνιδιών  και δράσεων περιβαλλοντικού περιεχομένου οι διοργανωτές ενεργοποίησαν δυναμικά και υπεύθυνα το μαθητή ως αυριανό ευαισθητοποιημένο  πολίτη  σε θέματα περιβάλλοντος, έτσι ώστε να συμβάλει με τη γνώση, τη στάση και  τη συμπεριφορά του στην κατανόηση και λύση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Η συμμετοχή των μαθητών      

Συμμετείχαν πάνω των 350 μαθητές της εκπαιδευτικής κοινότητας της Πιερίας με τους δασκάλους τους, που υπό την καθοδήγηση των Υπευθύνων των ΚΠΕ και των Φορέων, συζήτησαν, προβληματίστηκαν, χρησιμοποίησαν και μετέτρεψαν υλικά της φύσης σε κατασκευές, έτσι ώστε να προσεγγίσουν δημιουργικά την «οικολογική αξία»  και την «φυσική ομορφιά» που πρέπει να διατηρηθεί και να προστατευθεί. 
    
Όλα αυτά με τη συμβολή: στελεχών του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, των Υπευθύνων Σχ. Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης , Φορέων, κ.ά. που συνέβαλλαν και διοργάνωσαν την πραγματοποίηση των δράσεων.

Οι φορείς    

Στην εκδήλωση, απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Γκόλιας ο οποίος μετέφερε και τις πατρικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Πιερίας κ. Στέφανος Μπιτόπουλος και η Αντιδήμαρχος Κατερίνης κα Ροδή Ελευθεριάδου. 
  
Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την πολύτιμη βοήθεια και συνεισφορά τους στην επιτυχημένη διοργάνωση, εκφράστηκαν στην υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κα Μαργαρίτα Αμανατίδου και στην υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κα Μυράντα Παππά.
    
Η χώρα μας είναι ένας τόπος ευλογημένος, με τεράστιο φυσικό πλούτο. Είναι ένας πλούτος που μας έχει χαριστεί απλόχερα, και οφείλουμε να τον προστατεύσουμε, με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση της δυνατότητας των μελλοντικών γενεών προκειμένου να απολαύσουν ένα υγιές και αρμονικό περιβάλλον.

 

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος Δράσεις Δημοτικό πάρκο Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top