Τρίτη 11 Αυγ 2020 22:20      

Δράσεις της Αστυνομίας για την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση

Είκοσι πέντε τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν  το Δεκέμβριο του 2017, έναντι 32 με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία, της  Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας  που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης  σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες  και Χαλκιδική. 

Τα τροχαία 

Ειδικότερα σημειώθηκαν: τρία  θανατηφόρα ατυχήματα, ίδιος αριθμός και το 2016. Πέντε  σοβαρά τροχαία ατυχήματα, έναντι 3 το 2016 και 17 ελαφρά τροχαία ατυχήματα, έναντι 26 το 2016. Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας καταγράφηκαν συνολικά 40 παθόντες έναντι 38 το 2016. Ειδικότερα καταγράφηκαν: τρεις  νεκροί, ίδιος αριθμός και το 2016. Έξι  βαριά τραυματίες, έναντι 3 το 2016 και 31 ελαφρά τραυματίες, έναντι 32 το 2016.

Τα αίτια των ατυχημάτων 

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η  απόσπαση προσοχής του οδηγού, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας/προστατευτικού κράνους, η  κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και η  παραβίαση της προτεραιότητας

Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης 

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας Αστυνόμευσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.     Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Δεκέμβριο  2017, βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων και 4.814 παραβάσεις .

Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας 

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας. 

Τροχαία ατυχήματα Δράσεις Αστυνομία Οδική ασφάλεια

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top