Τετάρτη 20 Μαρ 2019 11:39      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο συγγραφείς της Πιερίας «κατεβάζουν» την ιστορική αλήθεια

 Η Πιερία ανέκαθεν εκτιμήθηκε ως τόπος προνομιακός, καθώς διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα, προνόμια από τη Φύση, τη Μυθολογία και την Ιστορία. Έχει μόνιμη στέγη τον γέρο- Όλυμπο και τα καταπράσινα Πιέρια, με ό,τι αυτό από άποψη γενετικής των πραγμάτων, είναι γενέτειρα των Πιερίδων Μουσών, του Ορφέα και της Ευρυδίκης (δημιουργών της θρησκείας, της μουσικής  και της όπερας) διέθετε ανέκαθεν «πίειρα  γη» γόνιμο δηλαδή έδαφος, συγκέντρωσε από νωρίς υπερπληθυσμό, και στη συνέχεια, σε χρόνους προϊστορικούς απλώθηκε προς το νότο ( και το βορρά) πάντα με κέντρο τον Όλυμπο.

Αυτό το δηλώνουν σημειολογικά οι Μούσες που από Πιερίδες μετονομάζονται σταδιακά σε Ελικωνιάδες, Παρνασσίδες και Ολυμπιάδες καταδεικνύοντας τη μετακύληση του πολιτισμού προς τη Νότια Ελλάδα, με όλες τους  τις μορφές στις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Αθλητισμό κ.λ.π. Ακόμη και τα ονόματα πόλεων, ποταμών, τοποθεσιών έχουν αφετηρία τον Όλυμπο και την παρολύμπια περιοχή (Δωδώνη του Ολύμπου – Δωδώνη της Ηπείρου, Όλυμπος – Όλυμπος σε νησιά, Ολυμπία ( πόλη ολυμπιακών αγώνων- επέκταση των Ολύμπιων εν Δίω», Λοσσών ποταμός στην Ολυμπία ( από το Ολοσσών την ομηρική Ολοσσώνα – Ελασσόνα) κ.λ.π. 

Όλα αυτά δεν είναι  καθόλου τυχαία και διαφωτίζουν για τους υποψιασμένους ιστορικά, και τους αποκωδικοποιητές των «σημείων» την αλήθεια. Γιατί η Μυθολογία μας δεν είναι καθόλου παραμύθι, όπως κάποια άλλα, αλλά Λόγος, Ιστορία με υπερβολές για να την προσέξουμε. Είναι μάλιστα η πιο αληθοφανής Μυθολογία του Κόσμου. 

Στις δεκάδες έργα μας είναι διάχυτη και τεκμηριωμένη αυτή η άποψη, που δικαιώθηκε με πλήθος νέων αρχαιολογικών ευρημάτων, σε πείσμα όσων άσχετων αμφισβητούσαν τέτοιες ερμηνείες. 

Σήμερα κοινωνοί αυτών των προσεγγίσεων είναι πολλοί Μακεδόνες συγγραφείς. 

Εξαιρετικό έργο προς αυτή την κατεύθυνση είναι, το νεοεκδοθέν με τίτλο «ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ’, που αναμένεται να «ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα» στη νότια Ελλάδα και να προσθέσει γνώσεις στους φιλίστορες της Μακεδονίας. 

Συγγραφείς ιστορική αλήθεια

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top