Τετάρτη 23 Ιαν 2019 21:55      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΦΚΑ: Έρχονται ηλεκτρονικά από σήμερα τα πρώτα ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές

Τα πρώτα 800.000 ειδοποιητήρια πληρωμής των νέων εισφορών θα αναρτήσει σήμερα στην ιστοσελίδα του ο ΕΦΚΑ ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει τη σταδιακή αποστολή, ταχυδρομικά, του συνολικού αριθμού των ειδοποιητηρίων (σε 1,4 εκατ ελεύθερους επαγγελματίες) που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 17 Φεβρουαρίου.
 
Ο έλεγχος και η ταυτοποίηση των στοιχείων, με τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ των υπόχρεων καταβολής των εισφορών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και σταδιακά θα «μπαίνουν» στο σύστημα ενώ το Ταμείο θα στέλνει 80.000 ειδοποιητήρια κάθε ημέρα έτσι ώστε η αποστολή να έχει ολοκληρωθεί έως τις 17 Φεβρουαρίου.
 
Ο σχεδιασμός του ΕΦΚΑ

Με βάση το σχεδιασμό του ΕΦΚΑ, τα πρώτα ειδοποιητήρια που θα αναρτηθούν και θα αρχίσουν να αποστέλλονται αφορούν όσους είχαν μια ασφάλιση ως ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες, δηλαδή «καθαρές» περιπτώσεις. Στη συνέχεια θα αποσταλούν (καθώς ακόμη γίνονται «διασταυρώσεις») σε παράλληλα ασφαλισμένους σε 2 ταμεία οι οποίοι είχαν εισόδημα ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται και 16.000 που ακόμη δεν έχουν «ταυτοποιηθεί».

Οι ασφαλισμένοι θα έχουν πρόσβαση στις εισφορές τους, με τον κωδικό TAXIS και στη συνέχεια με τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ. Όποιος ασφαλισμένος έχει αντιρρήσεις σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών του, θα πρέπει να προσέρχεται στις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες.

Οι πληρωμές των εισφορών θα πραγματοποιούνται σε όλες τις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ μέσω του Διατραπεζικού Συστήματος (ΔΙΑΣ), με εντολές πληρωμής ή με άμεση χρέωση λογαριασμού (πάγια εντολή). Η πρώτη πληρωμή για τις εισφορές του Ιανουαρίου θα πρέπει να γίνει έως τις 28 Φεβρουαρίου.

ΑΜΚΑ ΑΦΜ ΕΦΚΑ Taxis ΕΛΤΑ ΔΙΑΣ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top