Σάββατο 16 Ιαν 2021 0:55      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"Έφυγε" σήμερα η ιατρός Θωμαΐδου Ζηνοβία | Θλίψη και συγκίνηση στον ιατρικό κόσμο

” Έφυγε”  πλήρης ημερών σήμερα η ιατρός- Μ/Γυναικολόγος ΘΩΜΑΪΔΟΥ ΖΗΝΟΒΙΑ . Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη αποχαιρέτησε   ο Ιατρικός κόσμος  και γενικά  ολόκληρη η κοινωνία της πόλης μας και του Νομού μας την ιατρό Μ/Γυναικολόγο ΘΩΜΑΙΔΟΥ ΖΗΝΟΒΙΑ. 

-Αποχαιρετούμε με αγάπη και ευγνωμοσύνη την σπουδαία επιστήμονα και τον πραγματικά μεγάλο  άνθρωπο που τίμησε  όσο λίγοι την ιατρική επιστήμη και το βαθύτατο ανθρωπιστικό της νόημα.

-Με τη  σπουδαία επιστημονική της κατάρτιση και με την εξαιρετικά υψηλή και ευρύτατη μόρφωση και παιδεία που την διέκρινε υπηρέτησε τον άνθρωπο αδιάκοπα όλες αυτές τις δεκαετίες με βαθειά αγάπη και σεβασμό.

Ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζεστασιά και καλωσύνη με ανεξάντλητη επιθυμία προσφοράς σφραγίζοντας  με την ιατρική προσφορά της και με την γενικότερη κοινωνική δραστηριότητά της την ζωή της πόλης μας.

- Όλοι θυμόμαστε την πραότητά της , την ευγένειά της που ήταν πραγματικά ευγένεια ψυχής, την μετριοφροσύνη της, την αξιοπρέπειά της, την ακεραιότητά της.

Μαζί με τον σύζυγό της  ΘΩΜΑΪΔΗ  ΗΛΙΑ ,Χειρούργο ιατρό ίδρυσαν με πολύ κόπο και μόχθο  στην πόλη της Κατερίνης Μ/Γυναικολογική και Χειρουργική Κλινική στην οποία είδαν  το πρώτο φώς της ζωής τους  ή βρήκαν χειρουργικό καταφύγιο με απόλυτη επιτυχία χιλιάδες συμπολιτών μας .

Άψογη κοινωνικά, έντιμη, ειλικρινής και αξιοπρεπής αγαπήθηκε και βαθειά εκτιμήθηκε από τον ιατρικό κόσμο  και  από όλη γενικά την κοινωνία της Πιερίας.

Εξαίρετη οικογενειάρχης ευτύχησε να απολαύσει καλούς καρπούς στη ζωή της.

Απέκτησε δυό παιδιά: 

Την Κάλη και τον Θεόδωρο, διακεκριμένο  ιατρό  που σήμερα ασκεί με εξαιρετική επιτυχία το  ιατρικό επάγγελμα  στην πόλη της Κατερίνης.

Η Θωμαΐδου Ζηνοβία έφυγε από τη ζωή καταξιωμένη ηθικά και κοινωνικά όσο λίγοι.

Εμείς οι νεώτεροι γιατροί θα θυμόμαστε με συγκίνηση  τη σπουδαία παρουσία και προσφορά της.

Ως Ιατρικός Σύλλογος απευθυνόμαστε στα παιδιά της  και στους δικούς της ανθρώπους και τους εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

H μνήμη της ας μη σβήσει ποτέ και η ανάπαυση της ψυχής της όπως ταιριάζει σε άνθρωπο που τίμησε την Ιατρική Επιστήμη ,όπως ταιριάζει σε άνθρωπο που έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του.
 Κατερίνη 16.09.18

Θάνατος Ιατρικός Σύλλογος Κατερίνης Θωμαΐδου Ζηνοβία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top