Παρασκευή 25 Μάιος 2018 19:26      

Εγκρίθηκε η μελέτη του έργου κατασκευής αρδευτικού δικτύου Βεργίνας-Κολινδρού

Ένα έργο -κλειδί για την παραγωγική ανασυγκρότηση των περιοχών που βρίσκονται γύρω από τον Αλιάκμονα πρόκειται σύντομα  να πάρει το δρόμο της υλοποίησης, μετά την έγκριση  της  πρώτης φάσης της μελέτης του, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται  για το έργο κατασκευής αρδευτικού δικτύου Βεργίνας-Κολινδρού, έργο αιτούμενο από τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς τους εδώ και πάνω από πέντε δεκαετίες, η  κατασκευή του οποίου  θα μειώσει το κόστος παραγωγής  σε μια έκταση τριακοσίων χιλιάδων  στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης στην Βόρεια Πιερία και την Νότια Ημαθία.

Επιπλέον θα συμβάλλει  στην προστασία και διαχείριση των φυσικών πόρων με γνώμονα την αειφορία, καθώς σήμερα πεπαλαιωμένα δίκτυα και γεωτρήσεις (δημοτικές και περισσότερες ιδιωτικές, που στην πλειονότητα τους είναι μη καταγεγραμμένες και μη αδειοδοτημένες), δημιουργούν, λόγω υπεράντλησης,  προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.

Η έγκριση της μελέτης του έργου αυτού, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, αποδεικνύει την  ισχυρή βούληση της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με πυλώνα και μοχλό τον αγροτικό τομέα.

Οι βουλευτές
(Πιερίας)  ΜπέτυΣκούφα, Χαρίλαος Τζαμακλής, Στέργιος Καστόρης  και 
(Ημαθίας) Χρήστος Αντωνίου , Φρόσω Καρασαρλίδου , Γιώγος Ουρσουζίδης

 

έγκριση έργου Αρδευτικό δίκτυο

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top