Παρασκευή 5 Μαρ 2021 15:58      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδική Αγωγή: Διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Την απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας που αφορά στις προσλήψεις αναπληρωτών για τις επόμενες δύο σχολικές χρονιές, ζητούν δάσκαλοι και καθηγητές, που ξεκίνησαν από χθες  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. 

Στο πλαίσιο αυτό εκπαιδευτικοί από την Πιερία, περίπου 30 στον αριθμό που πλήττονται από την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

Μόνιμοι διορισμοί, δομές εδικής αγωγής 

Με  βασικό και πάγιο αίτημα την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών, αλλά και την πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής και τον μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής με το βασικό πτυχίο, οι εκπαιδευτικοί  πραγματοποίησαν χθες  πανελλαδικά  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και  σήμερα το μεσημέρι  στη Βουλή. 

Τι λέει η τροπολογία 

Με τις ρυθμίσεις της τροπολογίας εξισώνεται ο βασικός τίτλος σπουδών στην ειδική αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στον ίδιο τομέα, αφού «δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ (Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση), και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε».

 Η ΔΟΕ χαρακτηρίζει «εξαιρετικά ανησυχητικό», το ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός, θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής. 
 

 

Ειδική Αγωγή Διαμαρτυρία Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top