Τετάρτη 12 Αυγ 2020 21:38      

Εκδηλώσεις της Θρακικής Εστίας Κατερίνης

Υποδεχόμενοι το νέο έτος 2018, η πολιτιστική χρονιά για τη Θρακική Εστία Κατερίνης ξεκίνησε δυναμικά με την πραγματοποίηση των δύο καθιερωμένων εκδηλώσεων ,τα τελευταία 42 χρόνια, αυτή της Κοπής Πίτας αλλά και τον Ετήσιο χορό.

Έτσι στις 14 Ιανουαρίου στο πολιτιστικό κέντρο της Θρακικής Εστίας Κατερίνης , μέλη αλλά και φίλοι του συλλόγου ,παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της κοπής πίτας .Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Μαυρίδου  Σοφία ,τον εκπρόσωπο Δημάρχου κο Θεόδωρο Παυλίδη, καθώς επίσης όλους τους παραβρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους  και τους εκπροσώπους συλλόγων και άλλων φορέων.

Στην καθιερωμένη αυτή εκδήλωση η τυχερή  με το φλουρί κα Θεοδώρα Κούρτη παρέλαβε ,όπως και παραδοσιακά κάθε χρόνο, από τη Πρόεδρο του συλλόγου κα Σωτηριάδου Μαρία  ένα χρυσό Κωνσταντινάτο. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις μαθητών για την άριστη επίδοση τους  κατά τη μετάβαση τους στις ανώτερες κλίμακες της εκπαίδευσης.

Συγχαίρουμε θερμά ,για την εισαγωγή τους  στα ΑΕΙ και ΤΕΙ  τους :

1)Βογιαντζή  Βασιλική του Χρήστου για την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Διοίκησης  Επιχειρήσεων ,Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων
2)Γκεβρέκη Μεταξά των Κωνσταντίνου  εισαχθείσα στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο τμήμα Δασοπονίας και  Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος.
3)Ζαφειροπούλου Χαρακιανή-Πηνελόπη του Αθανασίου εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τμήμα Επιστημών Θαλάσσης
4)Κατσαμάγκα Μαρία του Βασιλείου, εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής
5)Τσικολάτα Μαρία του Κωνσταντίνου εισαγωγή στο  Οικονομικό του Πανεπιστημίου  Μακεδονίας
6)Φασέκη Αφροδίτη του  Δημητρίου, εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή Λάρισας

Για την απόκτηση Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών :

1)Αλεκάκης Γεώργιος του Παναγιώτη, από το πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις επιστήμες Αγωγής – Ειδική Εκπαίδευση
2)Μπατσίλας Ιωάννης του Δημοσθένη, από το ΤΕΙ Κατερίνης στην επιστήμη της Εφοδιαστικής.

Για την διάκρισή τους στον αθλητισμό :

1)Κούρτη Κατερίνα του Γρηγορίου, αργυρό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στο τετράκοπο, χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες στην Κωνσταντινούπολη
2)Κούρτη Ραφαέλα του Κλεομένη, χρυσό μετάλλιο στο χαντμπολ κορασίδων
3)Ζαδές Χρήστος του Θεοδόση, ασημένιο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4x100,χάλκινο μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, στην παγκόσμια μαθητιάδα στην Αυστρία.

O Ετήσιος χορός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 20 Ιανουαρίου , η φωνή και η ορχήστρα του Γιώργου Ζιώγα διασκέδασαν  μέχρι τις πρώτες  πρωινές ώρες  μέλη ,φίλους και  χορευτές  χαρίζοντας σε όλους μας μια αυθεντική παραδοσιακή βραδιά !Ευχαριστούμε θερμά τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους φορέων, τους χορηγούς μας  και φυσικά τα μέλη και όλο τον κόσμο που μας τίμησε με τη παρουσία  τους δίνοντας μας δύναμη να συνεχίσουμε αμείωτα τις συλλογικές προσπάθειες  για τη συνέχιση της θρακικής παράδοσης.

Τέλος σας περιμένουμε όλους ,μικρούς και μεγάλους ,  την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 μ.μ στη Θρακική Εστία Κατερίνης ,όπου θα γίνουν οι  εκδηλώσεις των αποκριών .Το γαϊτανάκι , το κάψιμο του φανού  θα πλαισιωθούν με τη βιβλιοπαρουσίαση του παραμυθιού ‘’Η μάγισσα και το στριμμένο σκουπόξυλο’’ της συγγραφέα κα Αναστασία Πέλλα ενώ το κέφι και η διασκέδαση θα κρατήσει μέχρι αργά στους ρυθμούς του dj Razzel !!!

Κοπή πίτας Ετήσιος χορός Θρακική Εστία Κατερίνης Εκδήλωση

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top