Παρασκευή 25 Μάιος 2018 16:09      

Εκδηλώσεις των Αικατερινίων: Μουσική, Λόγος και Φωτογραφία

Με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, στα έργα σύμβολα για την ελευθερία και τη δημοκρατία των λαών και ειδικότερα: «Μάουτχαουζεν», «Άξιον Εστί» και «Πνευματικό Εμβατήριο» συνομιλούν τα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016».

Η συναυλία, με όχημα τις χορωδίες,  Εταιρείας Πιερικών Μελετών - Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, Δημοτική Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης»,  εικοσιπενταμελή ορχήστρα και εξαιρετικούς σολίστες, πραγματοποιείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου & 5ου ΓΕΛ, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 19:00. Μια μουσική πρόταση υψηλής αισθητικής και ποιότητας, την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία της οποίας, υπογράφει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης.

Σολίστες ο Δημήτριος Χωνός, η Μαρία Δραγασιά (Μαουτχάουζεν), η Ζωή Ανδρικοπούλου (Πνευματικό Εμβατήριο) και ο Γιάννης Χαρίσης (Άξιον Εστί). Αφήγηση: Γεώργιος Βατουσιάδης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 20 Νοέμβριου

 

Την  Κυριακή 20 Νοεμβρίου,  6μ.μ. στον Καθεδρικό Ιερό  Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης  «Ύμνος και Λόγος για την Αγία Αικατερίνη» και Ομιλία του Αρχιμ. κ. Εφραίμ Ολυμπίτη με θέμα: «H άνωθεν Σοφία της Νύμφης του Χριστού Αγίας Αικατερίνης». Την εκδήλωση διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης , ο Δήμος Κατερίνης,  και ο Οργανισμός, Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ).

Τέλος στην  Αστική   Σχολή συνεχίζεται η έκθεση με  ντοκουμέντα της ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ σε ασπρόμαυρο φόντο, από την καθημερινή βιωτή των μοναχών του Άθω

Μοναδικές φωτογραφικές αποτυπώσεις σε ασπρόμαυρο φόντο, από  τα πρόσωπα των γερόντων του Άθω, καθώς και από το φυσικό τοπίο, τις λατρευτικές συνήθειες των μοναχών, τον καθημερινό τους βίο μεταφέρει στην Αστική Σχολή, για το κοινό των «Αικατερινείων», η Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο: «Άγιον Όρος: Κατ΄εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος».

 Την έκθεση συνδιοργανώνουν o Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, σε συνεργασία με την Αγιορείτικη Εστία Θεσσαλονίκης.

«Αικατερίνεια 2016» Εκδήλωση Δήμος Κατερίνης Ύμνος και λόγος για την Αγία Αικατερίνη Ιερά Μητρόπολη Έκθεση ντοκουμέντα Αγιορείτικη Εστία Έκθεση Φωτογραφίας ΟΠΠΑΠ Ι. Ν. Θείας Αναλήψεως

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top