Πέμπτη 20 Φεβ 2020 9:14      

Εκδήλωση για τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων από την Ποδηλατική Από-Δραση

Η  Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Εγκλημάτων και Συγκρούσεων  τιμήθηκε στην Κατερίνη, χθες το πρωί, μέσα από μια σειρά δράσεων κυκλοφοριακής αγωγής από την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας, αλλά και επίδειξης πρώτων βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας.

Παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού είχαν  την ευκαιρία να ποδηλατήσουν σε μια αυτοσχέδια Διαδρομή Κυκλοφοριακής Αγωγής, να γνωρίσουν σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να δώσουν χρώμα σε ποδηλατικά σκίτσα, να ενημερωθούν για το πώς να ποδηλατούν σωστά και με ασφάλεια.

Έμφαση στην κυκλοφοριακή αγωγή

Σύμφωνα με πληροφορίες του συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα, ο οποίος απαρτίζεται κυρίως από μέλη οικογενειών που έχουν θρηνήσει θύματα σε τροχαία σύγκρουση, τα τελευταία 20 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 31385 άτομα. Ο ΟΗΕ έχει αναγνωρίσει παγκοσμίως την ημέρα αυτή, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των θυμάτων και πρωτίστως τη μνήμη τους. Κεντρικό μήνυμα της φετινής ημέρας μνήμης, « Χωρίς Δικαιοσύνη δε θα υπάρξει Ειρήνη στους Δρόμους».

Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας επέλεξε  φέτος σε συνεργασία με τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας να αναδείξουν την βαρύτητα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων, τονίζοντας το κομμάτι της Κυκλοφοριακής Παιδείας, αλλά και του ορθού χειρισμού των θυμάτων σε τροχαίες συγκρούσεις.

Υποστηρικτής  η Τροχαία Κατερίνης

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου, ενώ τη δράση υποστήριξε το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης, το οποίο τακτικά τονίζει και ασχολείται με την προώθηση της οδικής ασφάλειας. Μέλη της Τροχαίας Κατερίνης παρευρέθηκαν  στην πλατεία Δημαρχείου όπου και ανέδειξαν  τη σημασία της πρόληψης, ενημερώνοντας  μικρούς και μεγάλους.

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Εγκλημάτων συγκρούσεις Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας Κυκλοφοριακή αγωγή Τροχαία Κατερίνης Τιμήθηκε

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top