Κυριακή 27 Σεπ 2020 0:35      

Εκδήλωση με την υπ. ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη στο Επιμελητήριο Πιερίας

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε

 

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας με θέμα: "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Κυκλική Οικονομία στην Ε.Ε.: ευκαιρίες για δουλειές και ποιότητα ζωής" και ομιλήτρια την υποψήφια Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κα. Μαρία Σπυράκη. Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας  επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι με τις παρεμβάσεις της, η  κα Σπυράκη στήριζε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ευχαρίστησε για την βοήθεια της.

Η  κυκλική οικονομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός
Παίρνοντας το λόγο η  κα. Μαρία Σπυράκη αναφέρθηκε στη νέα οικονομία που αφορά την κυκλική οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, που αποτελούν το μέλλον και είναι αυτά που θα δημιουργήσουν σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και θα χρηματοδοτηθούν με πολύ μεγάλα ποσά από την Ε.Ε. το 2021-2027. Οι άξονες της κυκλικής οικονομίας αφορούν την ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές, τη μείωση στη χρήση πλαστικών, τη διαχείριση αποβλήτων και τα οφέλη που προκύπτουν αφορούν τόσο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής όσο και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Συνέχισε αναφέροντας παραδείγματα χωρών όπως η Εσθονία, Λιθουανία, Γαλλία που εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις ευκαιρίες της Ε.Ε. και αποτελούν ψηφιοποιημένες κοινωνίες, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και χαμηλό κόστος ενέργειας και τόνισε ότι: «Η Ελλάδα έχει εξαιρετικές δυνατότητες να τα καταφέρει να ψηφιοποιήσει τις υπηρεσίες της και να εισέλθουν αυτές στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά γι’ αυτό χρειάζεται πολιτική βούληση και ως ώριμοι πολίτες πλέον δεν πρέπει να χάσουμε άλλες ευκαιρίες».

Για τα Επιμελητήρια 
Αναφερόμενη στα Επιμελητήρια τόνισε μεταξύ των άλλων ότι: «Οι Διοικήσεις των Επιμελητήριων και τα μέλη αυτών οι επιχειρηματίες δηλαδή, είναι αγωνιστές, είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα σας πω ότι με το νέο κοινοτικό προϋπολογισμό δίνεται πολλαπλή δυνατότητα χρηματοδότησης για την έρευνα, τη νέα τεχνολογία, τη ψηφιοποίηση του εμπορίου και της αγοράς, στη παραγωγή αγροτικών προϊόντων, στην επεξεργασία προϊόντων, αρκεί οι επιχειρήσεις να ξέρουν να τα ζητήσουν με ώριμες σοβαρές μελέτες. Βασική μας προτεραιότητα η χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων σ ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης της κάθε περιοχής».

Έκδοση βιβλίου για το Δίον στα  μελλοντικά σχέδια 
Στους παρευρισκομένους η κα. Μαρία Σπυράκη έδωσε δύο βιβλία της, το ένα αφορούσε την κυκλική οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το άλλο τον τύμβο της Αμφίπολης, αναφέροντας ότι είναι στα μελλοντικά σχέδια της  η έκδοση βιβλίου του αρχαίου Δίου μέσου του Ε.Λ.Κ. θεωρώντας ότι χώροι όπως το Δίον μπορούν να αποτελέσουν το κέντρο ενός κύκλου ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής γύρω από τον οποίο μπορούν να αναπτυχθούν πολλαπλά προϊόντα και υπηρεσίες και να δοθούν νέες ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας.

 

εκδηλώσεις Επιμελητήριο Πιερίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top