Παρασκευή 22 Ιαν 2021 15:45      

Έκλεισαν σχολεία, πλημμύρισαν σπίτια

Σοβαρά και πολλά είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που  έπεσαν σε μεγάλο μέρος της χώρας χθες, ανοίγοντας μια βρόχινη περίοδο μερικών ημερών, που προκαλείται από το μετεωρολογικό φαινόμενο που βαφτίστηκε «Ευρυδίκη», από τους ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε χθες  το Αιγίνιο,  με αποτέλεσμα να διακοπούν τα μαθήματα στο  2ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου, στο  ΕΠΑΛ Αιγινίου  και στο γυμνάσιο Μακρυγιάλου, λόγω  των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν .

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαγδάρης ο οποίος έχει μεταβεί στην Αθήνα, τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά. Σπίτια  πλημμύρισαν σε Αιγίνιο και Μακρύγιαλο, αγροτική οδοποιία υπέστη ζημιές όπως επίσης και καλλιέργειες, ενώ ζημιές υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο. Η μεγάλη ποσότητα νερού είχε ως αποτέλεσμα να «πνιγούν» μεγάλες εκτάσεις, ενώ έντονη είναι η ανησυχία εάν τα φαινόμενα συνεχιστούν, όπως προβλέπουν  οι προγνώσεις μέχρι το Σάββατο. 

Προβλήματα δημιουργήθηκαν επίσης  και στην παλιά Εθνική μεταξύ Μ. Γέφυρας και Κυψέλης. Οι χείμαρροι από του παράπλευρους αγρούς με λάσπες και φερτά υλικά επικάλυψαν το οδικό δίκτυο.

 

πλημμύρα Δήμος Πύδνας - Κολινδρού

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top