Κυριακή 25 Αυγ 2019 1:24      

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Πρώτες βοήθειες για πολίτες»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Πρώτες βοήθειες για πολίτες» από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κατερίνης, από τις 30/9/2017 έως και 2/10/2017, σε πολίτες του Ν. Πιερίας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης, διάρκειας 12 ωρών, αποτελείται από 5 ενότητες, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική εφαρμογή των εξής ενοτήτων:

* Εισαγωγή – Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών 
* Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
* Αιμορραγίες και Τραύματα 
* Επείγοντα περιστατικά 
* Αξιολόγηση

Συνολικά εκπαιδεύτηκαν εικοσιτέσσερις (24) πολίτες, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.  Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, από τις κ.κ. Γεωργία Χαλκίδου και Ελένη Κουστιάνη, πιστοποιημένες Εκπαιδεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με ειδικότητα “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ και CPR/AED”, του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ.

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι οι πολίτες  να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια  με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό έως ότου καταφθάσουν οι  αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. 

Οι εκπαιδευόμενοι  αποκτούν «Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με πιστοποίηση ISO», με ισχύ πέντε (5) ετών.

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Κατερίνης Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top