Κυριακή 28 Φεβ 2021 6:10      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας από το κέντρο «Άτρακτος»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πιερίας «ΆΤΡΑΚΤΟΣ», στο πλαίσιο των προληπτικών παρεμβάσεών του στο νομό, ξεκίνησε τη διεξαγωγή εκπαιδευτικού σεμιναρίου για γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας (δημοτικού σχολείου) του Δήμου Δίου – Ολύμπου στα Δ.Δ. της Βροντούς και της Καρίτσας με τίτλο: «καθοδηγώντας τα παιδιά στο παιχνίδι της ζωής», κατά το χρονικό διάστημα Νοέμβριος 2016 – Απρίλιος 2017.

Τα προγράμματα υλοποιούνται σε συνεργασία με τους Σύλλογους Γονέων και Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων Καρίτσας και Βροντούς και με τη στήριξη και πολύτιμη βοήθεια των Διευθυντών των Δημοτικων Σχολείων Καρίτσας κ. Παπαχρήστο Αστέριο και Βροντούς, κ. Κορινιώτη Δημήτρη και με την αρωγή των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων κ. Πατρή Αστέριο, πρόεδρο κοινότητας Καρίτσας και κ. Τζιάφα Παναγιώτα πρόεδρο κοινότητας Βροντούς ως προς τη φιλοξενία τους στα  κτίρια των αντίστοιχων  κοινοτήτων.

Η ομάδα της Βροντούς ξεκίνησε το πρόγραμμα στις 8 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 11 γονέων και η ομάδα της Καρίτσας στις 9 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 9 γονέων.

Πρόκειται για ένα σεμινάριο 21 δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων με συγκεκριμένη θεματολογία σχετική με α) το γονεϊκό ρόλο και β) τα χαρακτηριστικά της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης και συμπεριφοράς των παιδιών στη σχολική ηλικία.

Επίσης θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με την Επικοινωνία, τα Συναισθήματα, την Ενεργητική ακρόαση, τις εξαρτήσεις και τις συγκρούσεις στην οικογένεια, τη διαχείριση του θυμού των γονέων και των παιδιών κ.α.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να αναδειχθεί ο ρόλος που εξ ορισμού παίζει η οικογένεια ως το σύστημα σχέσεων που επηρεάζει και καθορίζει την ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών αυτής της ηλικίας και να εξετασθούν εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γονείς ως παιδαγωγοί.

Το σεμινάριο έχει βιωματικό χαρακτήρα, δηλαδή βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή των γονέων στη συζήτηση και η ομάδα των συμμετεχόντων είναι κλειστή, δηλαδή συμμετέχουν πάντα οι ίδιοι και δεν γίνονται δεκτά νέα μέλη ύστερα από τη δεύτερη συνάντηση.

Ο χαρακτήρας των σεμιναρίων για ομάδες γονέων, όπως και όλων των σεμιναρίων που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης «ΆΤΡΑΚΤΟΣ» για εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες, νέους κ.λ.π. δεν είναι θεραπευτικός.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση όλων των κοινωνικών ομάδων – των γονέων στη συγκεκριμένη περίπτωση – σχετικά με την πρόληψη της χρήσης κατά των ψυχοδραστικών ουσιών, νόμιμων (αλκοόλ, τσιγάρο), και των παράνομων των λεγόμενων ναρκωτικών).

Η ομάδα της Βροντούς θα ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών στις 11 Απριλίου και η ομάδα της Καρίτσας στις 12 Απριλίου του 2017.

Υπεύθυνος για το σεμινάριο είναι ο κ. Μπέης Νικόλαος, Κοινωνιολόγος – στέλεχος Πρόληψης.

Επιμορφωτικό σεμινάριο ΑΤΡΑΚΤΟΣ Καρίτσα Βροντού καθοδηγώντας τα παιδιά στο παιχνίδι της ζωής

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top