Κυριακή 24 Ιουν 2018 15:48      

Έκτακτη χρηματοδότηση ζητούν οι δήμαρχοι

Την έκτακτη χρηματοδότηση δήμων Κ. Μακεδονίας για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και συντηρήσεων των σχολικών μονάδων τους ζητά σε επιστολή του ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ  κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης , προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη .
Στην επιστολή τονίζεται η  αναγκαιότητα παροχής έκτακτης χρηματοδότησης των δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, για να την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από  την σφοδρή κακοκαιρία του φετινού χειμώνα στις σχολικές μονάδες

  Η επιστολή 

Η σφοδρή κακοκαιρία του ακόμη διαρκούντος χειμώνα, η οποία άγγιξε πρωτοφανή ακραία όρια, προκάλεσε σημαντικές έκτακτες επιβαρύνσεις στις σχολικές μονάδες των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας (μιας περιοχής που επλήγη ιδιαίτερα από τις πολικές καιρικές συνθήκες του εφετινού χειμώνα): λόγω της κακοκαιρίας τα συστήματα θέρμανσης των σχολείων έπρεπε να λειτουργούν, ανεξαρτήτως της διεξαγωγής ή μη μαθημάτων, ακριβώς για να μην υποστούν, εξ αιτίας του δριμύτατου παρατεταμένου ψύχους, ανεπανόρθωτες βλάβες· παράλληλα, τα σχολικά κτίρια, οι αύλειοι χώροι, οι εγκαταστάσεις τους, κ.λπ., υπέστησαν, λόγω των ως άνω καιρικών συνθηκών, ζημίες και φθορές, που, κατά περίπτωση, υπερβαίνουν το σύνηθες μέτρο, και που απαιτούν ανάλογες επισκευές και συντηρήσεις.

Οι ανακύψασες έκτακτες ανάγκες κατανάλωσης μεγαλύτερων ποσοτήτων καυσίμων και διενέργειας εκτεταμένων συντηρήσεων συνιστούν αντίστοιχες έκτακτες επιβαρύνσεις, τις οποίες δεν είναι ευχερές να επωμιστούν οι οικείοι Δήμοι και οι αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές, γι αυτό και παρακαλούμε θερμά, να εξετάσετε, εξαντλώντας τα υπάρχοντα περιθώρια, την δυνατότητα παροχής μιας έκτακτης χρηματοδότησης των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, προς κάλυψη των ως άνω αναγκών.  
     

Σας ευχαριστούμε.-

 

 

Λάζαρος Κυρίζογλου Χρηματοδότηση Θέρμανση Σχολεία Συντήρηση

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top