Τρίτη 26 Μάιος 2020 13:56      

Έκτακτο: Πρόωρες εκλογές κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας

Πρόωρες εκλογές κήρυξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ήττα στις ευρωεκλογές 2019.

Ο πρωθυπουργός, φαίνεται πως άκουσε το μήνυμα της κάλπης και την αδιαμφισβήτητη τάση υπέρ ΝΔ που εμφανίζεται στην κοινωνία και προκήρυξε την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Συγκεκριμένα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, θα ζητήσει τις εκλογές μετά το τέλος του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Βγάλαμε την χώρα από την μέγγενη των μνημονίων και μόλις ανασάναμε θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Δύο δρόμοι υπάρχουν μπροστά μας, τόνισε και συμπλήρωσε πως ο ένας είναι ο δρόμος με τους πολλούς και ο άλλος είναι ο δρόμος της επιστροφής στα μνημόνια και στους ολιγάρχες.

«Δεν μπορώ να αγνοήσω το εκλογικό αποτέλεσμα παρ’α το γεγονός πως παγιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτική δύναμη. Δεν μας ικανοποιεί. Μένω πιστός στις αρχές της Αριστεράς», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται πως έρχεται σε συνέχεια των εισηγήσεων που δέχθηκε από υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, τις ώρες αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα των exit poll αλλά και της πρώτης εκτίμησης του υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε τον πρωθυπουργό, να κηρύξει εκλογές τονίζοντας: «Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Για το καλό του τόπου πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν».

Αυτή είναι η μόνη καθαρή λύση, η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top