Παρασκευή 10 Ιουλ 2020 16:34      

ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ - Στοχευμένες δράσεις στην Κ. Μακεδονία

3.082 ΕΛΕΓΧΟΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ 3.872 ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΤΟΜΩΝ

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο ειδικές αστυνομικές δράσεις σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική. Στόχος είναι η πρόληψη των κλοπών και διαρρήξεων, η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ο εντοπισμός φυγόποινων, η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα η αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Οι έλεγχοι

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων πραγματοποιήθηκαν 3.082 έλεγχοι οχημάτων και 3.872 έλεγχοι ατόμων. Συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα: εννέα άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, δυο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ένα άτομο για ναρκωτικά, ένα άτομο για κλοπή και οκτώ άτομα για λοιπά αδικήματα.

Οι παραβάσεις

Επίσης βεβαιώθηκαν και 975 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα: 932 για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 10 παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, έξι παραβάσεις της υγειονομικής νομοθεσίας, πέντε παραβάσεις για παρεμπόριο και 22 παραβάσεις για λοιπά αδικήματα.

Οι δράσεις αυτές αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας που υπάγονται στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top