Παρασκευή 15 Ιαν 2021 20:37      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελισσάβετ Σκούφα: "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ!"

Μετά την παντελή απουσία των αγροτών μας από τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, την έλλειψη πρόβλεψης ή βοήθειας για την επόμενη μέρα, η κυβέρνηση τους εξαιρεί και από την έκπτωση του 25% για την έγκαιρη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών σύμφωνα με την τελευταία ΠΝΠ.

Οι αγρότες του νομού μας δεν γνωρίζουν τι και αν θα πάρυν προκαταβολές για τις καπνοκαλλιέργειες, δεν ξέρουν αν θα βρουν το κατάλληλο εργατικό προσωπικό, το αν και πότε θα καλλιεργήσουν.

Οι συνεταιρισμοί τους αφήνονται αβοήθητοι και χωρίς καμία πρόβλεψη οικονομικής ενίσχυσης, λογαριασμοί αγροτών κατάσχονται για οφειλές άρδευσης, χωρίς να έχουν  δυνατότητες ρύθμισης.

Η κυβέρνηση όμως, επιλέγει να στηρίξει βιομηχανίες γαλακτοκομικών και τροφίμων δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πληρώσουν αργότερα, σε αυτούς όμως που παράγουν, δεν δίνει απολύτως τίποτα.

Με συνεχείς κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, αλλά και στη χθεσινή συνέντευξη του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα, ζητάμε να στηριχθούν άμεσα οι αγροτοκτηνοτρόφοι μας, γιατί αν σταματήσει η πρωτογενής παραγωγή, θα πάψουμε να υπάρχουμε ως χώρα.

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ νομού Πιερίας
Μέλος Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
Μέλος Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Δ. Δημάδη 5, 4ος όροφος, Πλατεία Δημαρχείου, 60133 Κατερίνη - Τηλ: 23510 34885
Μητροπόλεως 1, 10557, Αθήνα - Τηλ: 210 370 9262, Fax: 210 370 9260

Αγροτικά Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top