Κυριακή 24 Φεβ 2019 3:03      

ΕΛΛΑΔΑ - Φαρμακοποιοί: Αντιδρούν για τη διάταξη και διάθεση φαρμάκων

Την έντονη αντίδραση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει προκαλέσει η δημοσίευση σε ΦΕΚ  του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) στον οποίο περιλαμβάνεται διάταξη που απαγορεύει τη διάθεση από τα ιδιωτικά φαρμακεία φαρμάκων αξίας άνω των 1.000 ευρώ.

«Αιφνιδιασμός» 

Οι φαρμακοποιοί σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «αιφνιδιασμό».

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, η διάθεση των φαρμάκων με αξία άνω των 1.000 ευρώ θα γίνεται μόνο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ-  με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία των ασθενών.

«Η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη γιατί έγινε χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και διάλογο. Συνιστά έλλειψη σεβασμού προς  τους ασφαλισμένους γιατί περιορίζει το δικαίωμα πλήρους και απρόσκοπτης πρόσβασης στην παροχή φαρμακευτικής  περίθαλψης», υποστηρίζει ο ΠΦΣ.

«Να αποσυρθεί το άρθρο» 

Οι φαρμακοποιοί ζητούν την απόσυρση του επίμαχου άρθρου και την έναρξη διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, «με σκοπό την δημιουργία ενός νέου σύγχρονου και δίκαιου ΕΚΠΥ, προς όφελος των ασθενών και των ασφαλισμένων και την διασφάλιση της ισότιμης και απρόσκοπτης πρόσβασης τους στην Φαρμακευτική Περίθαλψη σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις».

Τέλος, ο ΠΦΣ δηλώνει «αποφασισμένος να προσφύγει κατά του επιμάχου άρθρου με όσα θεσμικά και νομικά μέσα διαθέτει».

Φάρμακα Αντιδράσεις Φαρμακοποιοί ΦΕΚ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top