Παρασκευή 22 Ιουν 2018 0:43      

Έλληνας ξενοδόχος μετέτρεψε γαλαρία 100 ετών σε καφετέρια

Έλληνας ξενοδόχος μετέτρεψε γαλαρία 100 ετών στον Πλαταμώνα σε καφετέρια . Δεν μπορεί παρά να νιώθει κανείς περηφάνια που  η δεύτερη γενιά των Πιεριέων δραστηριοποιείται τόσο επιτυχώς στον τουριστικό τομέα. Είναι γνωστός ο  αγώνας των γονιών, που τόσο ηρωϊκά πολέμησαν τα δύσκολα πρώτα χρόνια για την προκοπή αυτού του τόπου. 

Στο διαδύκτιο επικρατεί ενθουσιασμός με το νέο δημιούργημα και τα σχόλια είναι πάνω από κολακευτικά. Μεταφέρουμε μερικά, μαζί με τα θερμά μας συγχαρητήρια. 

«Εδώ και λίγο καιρό, στην παραλιακή ζώνη του Νέου Παντελεήμονα Πιερίας μια διαφορετική τουριστική επένδυση έχει κάνει την εμφάνισή της, «παντρεύοντας» αρμονικά την ιστορία ενός αιώνα με το σήμερα. Ο χώρος της γνωστής στους ντόπιους Γαλαρίας, που χρονολογείται από το 1915 και αποτελεί ουσιαστικά το ανοιχτό βόρειο τμήμα της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής, σε συνέχεια του τούνελ της σήραγγας του Πλαταμώνα, έχει μετατραπεί από τον γνωστό ξενοδόχο της Πιερίας Γιώργο Τζόβα σε έναν εξαιρετικής αισθητικής χώρο αναψυχής (αναψυκτήριο-καφέ), τον Gallaria, που όχι μόνο σεβάστηκε το παρελθόν, αλλά και το ανέδειξε, συστήνοντάς το στους νέους ανθρώπους. 

Σεβόμενος μάλιστα την Ιστορία, έφτιαξε έναν χώρο κυριολεκτικά πάνω στις ράγες, δημιουργώντας και βαγόνια, που φιλοξενούν κάποιες από τις υπηρεσίες του καφέ-αναψυκτηρίου. Μπροστά από το Gallaria υπάρχει κι ένας πύργος, που λειτουργούσε το 1940 ως πολυβολείο για τη φύλαξη της σήραγγας. Ο πύργος αυτός, μισοπεσμένος, αξιοποιήθηκε επίσης και σήμερα στέκει ξανά όρθιος να θυμίζει άλλες εποχές. Ενα από τα ατού του χώρου είναι η θάλασσα που σκάει ακριβώς μπροστά στο Gallaria.

 «Για μένα δεν είναι ένα απλό καφέ-αναψυκτήριο, αλλά μια παρακαταθήκη για την παραλία του Παντελεήμονα. Αυτός ήταν και ο στόχος, η προσφορά στον τόπο όπου ζούμε ως οικογένεια» λέει στη «δημοκρατία» ο κ. Τζόβας, ο οποίος σπεύδει να σημειώσει πως δεν έσπασε ούτε μία πέτρα από το μνημείο, αλλά το αποκατέστησε ώστε να συνεχίσει να γράφει ιστορία. Μέχρι στιγμής χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκαν στην πρώτη σεζόν λειτουργίας του το Gallaria, το οποίο «τρέχουν» οι δύο γιοι του Γιώργου Τζόβα, ο Απόστολος και ο Μάνος.» 

Πλαταμώνας ξενοδόχος ΓΑΛΑΡΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top