Πέμπτη 16 Ιουλ 2020 4:43      

Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας για την Μακεδονία

Ψήφισμα

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μια μεθοδευμένη προσπάθεια διεθνών παραγόντων, ώστε να δεχτεί η Ελλάδα να ονομαστεί η Π.Γ.Δ.Μ. με ένα διεθνές όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» με προσδιορισμούς ή παράγωγα.

Κυβερνητικά στελέχη και πολιτικές δυνάμεις της χώρας προσπαθούν να πείσουν και να πιέσουν την κοινωνία να αποδεχτεί αυτήν ως εθνική επιλογή. Έχει γίνει, όμως ήδη φανερό ότι σε επίπεδο κοινωνίας έχουν αποτύχει.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να μην υπάρξει καμία υποχώρηση από τη θέση που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» με προσδιορισμούς ή παράγωγα από τη γειτονική χώρα. Ούτε γεωγραφικοί, ούτε χρονικοί όροι δικαιολογούν την καπήλευση του ονόματος της Μακεδονίας. Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

Ουδέποτε υπήρξε, ούτε σήμερα υπάρχει, μακεδονική εθνότητα ή μακεδονική γλώσσα. Το αποδεικνύουν οι αρχαίοι συγγραφείς η επιστημονική κοινότητα και τα αρχαιολογικά ευρήματα που για αιώνες φιλοξενεί στα σπλάχνα της η ελληνική γη. 

Επιπλέον οι γείτονές μας οφείλουν να απαλείψουν από το σύνταγμα της χώρας τους κάθε ίχνος αλυτρωτισμού, απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε ειρηνικά τα επόμενα χρόνια. 

Οι λαοί οφείλουν να υπερασπίζονται την Πατρίδα τους τον Πολιτισμό τους την Ιστορία τους και την Αλήθεια.

 

Ψήφισμα Μακεδονικό Ζήτημα ΕΛΜΕ Πιερίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top