Σάββατο 8 Αυγ 2020 17:10      

“Εμφύλιος” στα Σκόπια - Μηνύματα Ζάεφ να μην ακούει η Αθήνα τον Ντιμιτρόφ

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων έδειξε ξεκάθαρα ότι όχι απλά υπάρχουν δυο γραμμές, αλλά ουσιαστικά εμφύλιος εντός της κυβέρνησης. Ο Ζάεφ φαίνεται ξεκάθαρα ότι βρίσκεται σε τελείως διαφορετική γραμμή από τον υπουργό Εξωτερικών του. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στέλνει μήνυμα στην Αθήνα ότι η προσπάθεια για συμφωνία συνεχίζεται κανονικά, άσχετα από τα λεγόμενα Ντιμιτρόφ.

Η ανακοίνωση του σκοπιανού υπουργείου Εξωτερικών έγινε μάλλον χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του Ζόραν Ζάεφ. Ο μετριοπαθής σκοπιανός πρωθυπουργός είναι υπέρ της άποψης ότι μπορεί να βρεθεί κοινά επωφελής συμφωνία με την Αθήνα. Ο υπουργός Εξωτερικών, όσο και ο Σκοπιανός Πρόεδρος ωστόσο κινούνται σε εντελώς διαφορετική γραμμή…και είναι πολλοί εκείνοι που λένε ότι είναι ακόμη πολύ ισχυρή η παρουσία του Ν. Γρουέφσκι στην κυβέρνηση.

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται μάλιστα ότι τα μηνύματα προς την Αθήνα από τον Ζάεφ λένε ότι ο Ντιμιτροφ δεν εκφράζει την επίσημη θέση της κυβέρνησης και πολλοί θέλουν τον υπουργό Εξωτερικών ένα βήμα πριν την έξοδο.

Η αντικατάσταση του υπουργού Εξωτερικών ωστόσο δεν φαίνεται καθόλου εύκολη υπόθεση για τον Ζάεφ. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως υπάρξουν εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο στα Σκόπια ακόμη και σήμερα ή μέσα στο Σαββατοκύριακο και αυτό ίσως φέρει πιο κοντά το τηλεφώνημα Ζάεφ στον Α. Τσίπρα.

Σκόπια Ονομασία Σκοπιανό Ζάεφ Ντιμιτρόφ Εμφύλιος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top