Τετάρτη 27 Ιαν 2021 11:31      

Εμμανουήλ Καραμανώλας: Υποψήφιος σύμβουλος με τον Θανάση Λιακόπουλο

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου:

Την τελευταία δεκαετία, τα χρόνια της κρίσης, οι νέοι του τόπου μας αποξενώθηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά από τον δημόσιο λόγο και την πολιτική. Νιώθουν ότι οι «προτεραιότητες των μεγάλων» δεν τους αφορούν, ότι δεν έχουν την ευκαιρία να δείξουν την αξία τους, νιώθουν να ασφυκτιούν ακούγοντας ότι απλά «πρέπει να περιμένουν».

Κουράστηκαν από τα άδεια λόγια και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Σήμερα, καταγράφεται στον Δήμο της Κατερίνης ένα ξεκάθαρο ρεύμα της νεολαίας για τον Θανάση Λιακόπουλο, τον νεώτερο υποψήφιο Δήμαρχο τόσο ηλικιακά, όσο και σε τρόπο σκέψης, στις προτεραιότητές του για τον Δήμο που θέλουμε.

Με σεβασμό και στους μεγαλύτερους, ο Θανάσης φέρνει τους νέους στο προσκήνιο, δίνοντας την ευκαιρία σε άξιους ανθρώπους να στελεχώσουν τον συνδυασμό μας! Έτσι, μετά από πολλούς άλλους νέους και νέες, σήμερα σειρά έχει ο Εμμανουήλ Καραμανώλας, που θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης στις εκλογές του 2019.

Ο Εμμανουήλ είναι 23 ετών, φοιτητής στο τμήμα σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης (σχέδιο, στυλιστικό κομμάτι). Εντυπωσιάζει με τις δραστηριότητές του ως χορευτής δημοτικών χορών, ενώ είναι και ποδοσφαιριστής. Με εκατοντάδες ανθρώπους που τον πιστεύουν και τον αγαπούν σε κάθε σημείο του Δήμου μας, αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στον Δήμο και να δουλέψουν για να φέρουν αποτελέσματα, τόσο για όλους τους δημότες, αλλά και ειδικότερα για τους νέους ανθρώπους.

Σχετικά με την επιλογή του να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, ο Εμμανουήλ τόνισε: «Μου άρεσε η πρόκληση του Θανάση να μπω στο ψηφοδέλτιό του, να δουλέψω και να φέρω αποτελέσματα για όλους τους δημότες και ειδικότερα για τη γενιά μου, τη νέα γενιά ανθρώπων. Χρειαζόμαστε έναν Δήμαρχο που ακούει, νοιάζεται και λύνει προβλήματα και ο Θανάσης με έπεισε ότι είναι αυτός που μπορεί να κάνει την ανατροπή που ζητούμε εμείς οι νέοι».

Ο Εμμανουήλ θα είναι μέλος της ομάδας μας που θα αναλάβει να υλοποιήσει συγκεκριμένες δράσεις για να στηρίξει τους νέους ανθρώπους του τόπου μας:

·        Δωρεάν γρήγορο ίντερνετ στους δημόσιους χώρους. Αφήνουμε πίσω την προβληματική επένδυση του παρελθόντος, που δεν έφερε τα αποτελέσματα που περιμέναμε. Ήρθε η ώρα να βρούμε λύση, προκειμένου να προσφέρουμε σε χιλιάδες δημότες, μεταξύ τους και τους νέους μας, δωρεάν γρήγορο ίντερνετ στους δημόσιους χώρους. Επίσης είναι στόχος μας να αποτελέσουμε έναν από τους Δήμους που οι εταιρίες θα δοκιμάζουν πιλοτικά τις νέες τεχνολογίες, ειδικά αυτή του πολύ γρήγορου ίντερνετ.

·        Ποδηλατόδρομος και θέσεις στάθμευσης. Οι νέοι μας είναι οι πρώτοι που χρησιμοποιούν στις μετακινήσεις τους το ποδήλατο. Η σημερινή δημοτική αρχή έκανε κάποια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, με τη μελέτη της για ποδηλατόδρομο (την οποία κανείς πολίτης δεν έλαβε στα χέρια του, απλά μας έδειξαν από μακριά χάρτες σε μία συνέντευξη τύπου). Εμείς θα υλοποιήσουμε τη δημιουργία ποδηλατόδρομου, συνδυάζοντάς τον με 500 θέσεις στάθμευσης για ποδήλατα, γιατί χωρίς αυτές ο ποδηλατόδρομος δεν έχει πρακτική εφαρμογή.

·        Κατερίνη «Έξυπνη Πόλη» με την εφαρμογή του Internet of Things. Μετατρέποντας σταδιακά την Κατερίνη σε «Έξυπνη Πόλη», θα πετύχουμε την ολοκληρωτική αλλαγή όλων όσων γνωρίζουμε σήμερα και βγαίνοντας μπροστά στην τεχνολογία του Ίντερνετ 5ης γενιάς (Internet of Things) θα ανοίξουμε δεκάδες νέες εφαρμογές για όλους, μαζί με τουλάχιστον 400 νέες θέσεις εργασίας.

·        Όλος ο Δήμος στο κινητό μας. Για αποφυγή άσκοπων επισκέψεων στη Δημαρχεία, μιας και πολλά πιστοποιητικά μπορούν πλέον να εκδοθούν ηλεκτρονικά. Για την προσφορά πληροφοριών και γνώσης, που σήμερα παραμένουν κτήμα των λίγων. Για ειδική προβολή των δράσεων των νέων συνδημοτών μας, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να δείξουν πρώτα στην τοπική μας κοινωνία τι καινούριο έχουν να προτείνουν.

·        Καθοδήγηση των νέων για τον συνδυασμό των πλεονεκτημάτων του τόπου μας με τις διεθνείς τάσεις της οικονομίας, για να δημιουργήσουν ιδέες και επιχειρήσεις που θα πετύχουν. Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, είναι ανάγκη ο Δήμος μας να βγει μπροστά, να ασχοληθεί με την καθοδήγηση των νέων μας, να φέρει τους ειδικούς που θα τους εξηγήσουν τι συμβαίνει σήμερα και ποιοι είναι οι τομείς που γεννούν ευκαιρίες. Δημιουργώντας μία Θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων (startup) που θα προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα και χαρακτηριστικά, θα συνδέσουμε την ανησυχία των νέων μας με τις τοπικές μας ανάγκες στον Τουρισμό, τη Γεωργία, την Προστασία του Περιβάλλοντος κλπ.

·        1.000 νέες θέσεις εργασίας. Η τεχνολογία, η σωστή διαχείριση των σκουπιδιών μας, η αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου, η θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων (startup) για τομείς προστιθέμενης αξίας για την περιοχή και η γενικότερη υποστήριξη των επενδύσεων θα είναι μερικοί από τους πυλώνες της προσπάθειάς μας για τη δημιουργία συνολικά 1.000 νέων θέσεων εργασίας στον Δήμο.

·        Δεκάδες νέες πολιτιστικές δραστηριότητες για να «ξυπνήσει» η πόλη και να τη φέρουμε στο επίκεντρο της Ελλάδας και όχι μόνο.

·        Στήριξη των χωριών του Δήμου μας, προκειμένου να αποκτήσουν ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ οι νέοι μας εκεί με αυτούς της Κατερίνης.

·        Άνοιγμα και πάλι του Πλατανόδασους Νεοκαισάρειας, με προσθήκη προτάσεων για δραστηριότητες νέων και πρόσβασή του και με ποδήλατο.

Ο Δήμος Κατερίνης της νέας δεκαετίας δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που ζήσαμε πριν 10 – 15 χρόνια. Σε αυτή τη νέα εποχή οι νέοι μας ζητούν την ευκαιρία τους για να δείξουν έμπρακτα την αξία τους. Ο Εμμανουήλ Καραμανώλας και όλοι όσοι έχουν μεράκι και θέλουν να δουλέψουν για την πρόοδο του τόπου μας, είναι όχι απλά ευπρόσδεκτοι, αλλά θα έχουν τις ευκαιρίες που δικαιούνται. Σήμερα, όχι «κάποτε στο μέλλον». Γιατί οι καιροί αλλάζουν και φαίνεται ότι μόνο ο Θανάσης Λιακόπουλος ασχολείται πραγματικά με τους νέους, τα προβλήματά τους και τις λύσεις αυτών.

Θανάσης Λιακόπουλος δημοτικές εκλογές

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top