Παρασκευή 29 Μάιος 2020 9:51      

Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης: Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό της περιοχής από τα δρομολόγια του νέου τρένου

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει με επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης  για τον αποκλεισμό της Κατερίνης και της Πιερίας γενικότερα, από το δρομολόγιο του νέου υπερσύγχρονου ηλεκτροδοτούμενου τρένου Express. Με επιστολή του στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη, την οποία κοινοποιεί και στις τοπικές αρχές, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης ζητά να περιληφθεί  στάση του τρένου στο σταθμό της Κατερίνης.

Η Επιστολή

Όπως αναφέρει στην επιστολή ο Εμπορικός Σύλλογος το νέο ηλεκτροδοτούμενο τρένο Express, υλοποιεί από χθες το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη με μοναδικές στάσεις το Λιανοκλάδι και τη Λάρισα, χωρίς να περιλαμβάνει την Κατερίνη.

«Για το λόγο  ότι η περιοχή μας είναι τουριστική και ενώ αναμένουμε και ευελπιστούμε στην αύξηση των επισκεπτών (εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού), θεωρούμε ότι η αποκοπή μας από τη σύνδεση του ηλεκτροκίνητου συρμού θα μας δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα καθώς εκτός των άλλων, αποκλειόμαστε και από τα 2 μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ελλάδος, του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και Θεσσαλονίκης «Μακεδονία». Ας μη ξεχνάμε βεβαίως και τους συμπολίτες μας που καθημερινά μετακινούνται για την εργασία τους ή σπουδάζουν στις γειτονικές πόλεις της Θεσσαλονίκης και τη Λάρισας.

Θεωρούμε ότι η στάση στην Κατερίνη του νέου υπερσύγχρονου τρένου είναι επιτακτική και υψίστης σημασίας για την περιοχή μας ενώ τα 2 λεπτά που θα απαιτηθούν δεν αποτελούν σοβαρή αιτία αποκλεισμού μας από το κάδρο των γρήγορων συγκοινωνιών και πρόσβασης στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας. Ευελπιστούμε στην έγκριση του παρόντος αιτήματος. Στη διάθεσή σας για επιπλέον διευκρινήσεις ή πληροφορίες» καταλήγει η επιστολή.

Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top