Πέμπτη 20 Ιουν 2019 14:58      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα ήρεμο δημοτικό συμβούλιο διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας

Ένα ήρεμο δημοτικό συμβούλιο διεξήχθη  το βράδυ της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου. Άρχισε με την οφειλόμενη τιμή σε ένα πρώην δημοτικό σύμβουλο, τον Σάββα Σιδηρόπουλο που έφυγε από κοντά μας, και για τον οποίο τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Αναφορικά με την πολιτική παρουσία και το έργο του μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μπάμπης Παπαδόπουλος. 

Στα εκτός ημερήσια διάταξης δεν υπήρξε αντιπαράθεση και οι όποιες αντεγκλήσεις ήταν σε θεμιτά πλαίσια. 

Αν τηρούνται οι όροι κατασκευής έργων με αυτεπιστασία, όπως η Πλατεία Δημοκρατίας, ζήτησε να πληροφορηθεί ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κυριακίδης, ο οποίος παρατήρησε ότι το έργο εκτελείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ποιος είναι ο προϋπολογισμός του, από ποιούς κωδικούς γίνεται η εκταμίευση των ποσών, γενικά περισσότερη διαφάνεια. Είναι σωστή η παρατήρηση του κ. Κυριακίδη, γιατί όπως λέγεται «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται».

Για το θέμα ανέλαβε να απαντήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δια του αντιδημάρχου Δημητρίου Ντούρου. 

 Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης είναι ιδιαίτερα χαρούμενος  και αναφέρθηκε σ’ αυτό σε μια περικοπή της απάντησής του προς τον Γ. Κυριακίδη, για την αίσια έκβαση δηλαδή που είχε η υπόθεση με το πολιτιστικό κέντρο στα ΚΤΕΛ για του οποίου οι εργασίες αρχίζουν. Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης είναι αποφασισμένος να αφήσει έργο πίσω του.  

Κλείνουμε αναφέροντας ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν διαβασμένοι, ήξεραν σε ποια θέματα θα πάρουν το λόγο, ποια θα ψηφίσουν χωρίς διάλογο και σε ποια θα έχουν αντιρρήσεις και δεν θα τα ψηφίσουν.  Τα 36 θέματα της ημερήσιας διάταξης πέρασαν μέσα σε δύο ώρες περίπου, καθώς τα περισσότερα αφορούσαν διαδικαστικά θέματα.
 

 

Δημοτικό Συμβούλιο

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top