Σάββατο 24 Αυγ 2019 21:33      

Ενέργεια: Στα ύψη η τιμή της κιλοβατώρας

Σε πρωτοφανή επίπεδα, άνω των 45 ευρώ ανά μεγαβατώρα έκλεισε η χθεσινή μαραθώνια δημοπρασία ηλεκτρικής ενέργειας, βγάζοντας νοκ άουτ τους ιδιώτες προμηθευτές ρεύματος.

Οι εναλλακτικοί πάροχοι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για άνοιγμα της λιανικής αγοράς στην τελευταία δημοπρασία (ΝΟΜΕ) του χρόνου. Όμως τα όσα συνέβησαν οδηγούν σε μεγάλο πισωγύρισμα της αγοράς καθώς οι ελπίδες αποδείχτηκαν ψεύτικες. Τώρα υπάρχει ο κίνδυνος όχι μόνο να μην μπορούν να προσελκύσουν νέους πελάτες, προσφέροντας φθηνότερες τιμές αλλά να μην μπορέσουν λόγω του ύψους που έκλεισε η τιμή ανά μεγαβατώρα, να εξυπηρετήσουν ακόμη και τους υφιστάμενους. Έτσι, οι ιδιώτες αντί να κερδίσουν θα χάσουν μερίδιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία τους στην αγορά!

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη δημοπρασία (Ιούλιος 2017) έκλεισε στα 43,05 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Σημαδεύτηκε μάλιστα με τους ισχυρισμούς της ΔΕΗ ότι παρά την μεγάλη αύξηση της τιμής, εκείνη έχασε 8 εκ. ευρώ, σε σχέση με το τι θα κέρδιζε εάν τις διέθετε με την Οριακή Τιμή του Συστήματος. 

Ενέργεια Κιλοβατώρα ΔΕΗ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top