Πέμπτη 2 Ιουλ 2020 11:26      

Ενημερωτικές συναντήσεις: Ειδικό έντυπο για τους δασικούς χάρτες

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές συναντήσεις  για τους δασικούς χάρτες από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου και του Περιφερειακού Συμβούλου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εντεταλμένου σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Τσιμήτρη,  πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ενημερωτικές συναντήσεις σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας με τη συμμετοχή Προέδρων και εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και Προέδρων Αγροτικών Συνεταιρισμών. 

Καίρια η συμβολή στις συναντήσεις του Προϊσταμένου  της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας, κ.Γεώργιου  Μαυρίδη και του   Προϊσταμένου  του Τμήματος Χαρτογράφησης, κ. Πέτρου Παπαπέτρου, που ανέπτυξαν  λεπτομερώς τις οδηγίες αναζήτησης του χαρακτήρα της έκτασης στους αναρτημένους χάρτες και απάντησαν στις ερωτήσεις και του προβληματισμούς των παρισταμένων.

Έντυπο για την διαδικασία 

Για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας προχώρησε στην εκτύπωση εντύπου επί της διαδικασίας υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες το οποίο και διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια των συσκέψεων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επισημαίνει ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας διοργανώνει τις συναντήσεις  με γνώμονα τη σωστή πληροφόρηση αγροτικών φορέων, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης τόσο για το θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών όσο και για την υποβολή αντιρρήσεων με τη σημαντική αρωγή κλιμακίου της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας.

Στη διάρκεια των συναντήσεων δόθηκαν αναλυτικά οδηγίες αναζήτησης του χαρακτήρα της έκτασης στους αναρτημένους χάρτες και τέθηκε  επί τάπητος ποιοι έχουν  δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη, παρουσιάστηκαν οι προβλεπόμενες  διαδικασίες υποβολής των αντιρρήσεων, ο καθορισμός του νέου ειδικού τέλους αντιρρήσεων και ποιες είναι οι  ειδικές περιπτώσεις ατελών αντιρρήσεων.

Ενημέρωση επί της διαδικασίας υποβολής  των αντιρρήσεων παρέχεται εκτός από τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας και στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας από τον  Ειδικό Συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Χρήστο Τσινίκο (28ης  Οκτωβρίου 40, 4ος όροφος, Κατερίνη) , ενώ ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να παραλάβει από το παραπάνω γραφείο και το ειδικό ενημερωτικό έντυπο.

δασικοί χάρτες Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top